Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ. Μπέγκας: Μέσω του Followgreen εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στην περιβαλλοντική συνείδηση-Στην αφετηρία το σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Θ. Μπέγκας: Μέσω του Followgreen εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στην περιβαλλοντική συνείδηση-Στην αφετηρία το σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Με τη διανομή του εξοπλισμού χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών η οποία έγινε σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η δεύτερη χρονιά του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Ιωαννιτών εισάγει δυναμικά την αξία της ανακύκλωσης στα Δημοτικά Σχολεία και δίνει κίνητρα και ερεθίσματα στους μαθητές ώστε να την κάνουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Φέτος οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό εκτός από το χαρτί και τις μπαταρίες, καλούνται να ανακυκλώνουν και ένα τρίτο ρεύμα, αυτό του αλουμινίου.

Η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, όπου οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τις προσπάθειες των παιδιών.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή των μαθητών είναι και οι γονείς, οι οποίοι έχουν έναν από τους βασικότερους ρόλους, καθώς η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι.

Επίσης, μέσω της πλατφόρμας followgreen οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μαθητών, με την δωρεά πόντων.

Για το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης ενημέρωσαν σήμερα μαθητές δημοτικών σχολείων στο συγκρότημα της Ακαδημίας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών που υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

«Θέλω να πιστεύω πως η παρούσα πρωτοβουλία θα αποτελέσει μια διασκεδαστική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία όλοι θα μάθουν το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, αλλά και το πώς να γίνεται σωστά.

Από την πλευρά μου σας καλώ όλους να στηρίξετε την παρούσα προσπάθεια και τα παιδιά μας, να γίνετε μέλη στο Followgreen του Δήμου μας, μέσα από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε και να εκπαιδεύεστε πάνω σε ζητήματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα κερδίζετε πόντους επιβράβευσης που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις τοπικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το πρόγραμμα για την απόκτηση ειδικών προσφορών και εκπτώσεων. Στόχος μας όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης να παραμένουν καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και να αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή.

Δουλεύοντας όλοι μαζί, όχι μόνο διατηρούμε καθαρή την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενους στους μικρούς μαθητές ο Δήμαρχος.

Παράλληλα τους ενθάρρυνε να αγαπήσουν και να σέβονται το δημόσιο χώρο, είτε αυτός είναι το σχολείο τους, είτε μια παιδική χαρά, μια πλατεία, ένα πάρκο γιατί «εκεί περνάτε τις περισσότερες ώρες τις ζωής σας και πρέπει να τα φροντίζεται γιατί ανήκουν σε εσάς».

Από την πλευρά του ο κ. Κατηρτσίδης τόνισε:

«Σήμερα ανακυκλώνουμε μόλις το 10% των απορριμμάτων μας, και δουλεύουμε όλοι μαζί ώστε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αύξηση της ανακύκλωσης.

Ανάμεσα στις δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών, για την αύξηση της ανακύκλωσης και την επίτευξη των στόχων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης, το οποίο προβλέπει την ανακύκλωση αποβλήτων χαρτιού, γυαλιού, μετάλλου και πλαστικού κατά 65% έως το 2020, εντάσσεται και το δημοτικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.

Για να πετύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε πρωτοβουλίες που έχουν ως αντικείμενό τους την υιοθέτηση της ανακύκλωσης από τους ίδιους τους πολίτες.

Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε από τα σχολεία, από τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι μαθαίνουν πολύ γρήγορα τα οφέλη της ανακύκλωσης, εκπαιδεύοντας στη συνέχεια και εμάς τους μεγάλους στο να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας είναι αρωγός, για ακόμη μια χρονιά, καθώς έχει αναλάβει τη συλλογή και τη ζύγιση των ανακυκλώσιμων υλικών από τα σχολεία».

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments