Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ι.Αμανατίδης(Υφυπουργός Εξωτερικών)–Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ένας σεμνός Ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό και επιστημονικό έργο

Ι.Αμανατίδης(Υφυπουργός Εξωτερικών)–Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ένας σεμνός Ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό και επιστημονικό έργο

IMG_0304Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε δήλωσή του ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης στην τελετή ανακήρυξης του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου ως Επιτίμου Δημότη Πρέβεζας ανέφερε τα εξής:

“Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα στην Τελετή Ανακήρυξης ως Επιτίμου Δημότη Πρέβεζας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος συμπληρώνει 25 χρόνια  Αρχιερατίας της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ένας σεμνός Ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό και επιστημονικό έργο, με το αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με τις πολλές διακρίσεις, με τις οποίες έχει τιμηθεί, αλλά πρωτίστως με την ακάματη δραστηριότητά του, έφερε σε πέρας πολλαπλό έργο, πνευματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό τόσο στην Εκκλησία, όσο και στην κοινωνία της Αλβανίας.

Η ανασύσταση των εκκλησιαστικών δομών στην Αλβανία αποτελεί ασφαλώς το μεγάλο του έργο, το οποίο ανέλαβε το 1991, ενόσω υπηρετούσε την ιεραποστολή στην Αφρική.

Μερίμνησε για την ανέγερση ιερών ναών, την αναστήλωση και ανακαίνιση ορθοδόξων εκκλησιών και ιερών μονών.

Ακόμη επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο με το πλούσιο έργο του στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και ειδικότερα της συντήρησης μνημείων και έργων εκκλησιαστικής τέχνης, των υγειονομικών υπηρεσιών, της φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και σε πλείστους άλλους τομείς.

Με διακριτικότητα, σεμνότητα και απόλυτη αφοσίωση στο έργο του, εμπνέει πηγαία το σεβασμό όλων μας, ενώ αποτελεί παράδειγμα διαρκούς και ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Από πλευράς της Πολιτείας, ευχόμαστε υγεία και δύναμη για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου του.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments