Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Κάθε πτυχή του φουστανιού … μια ιστορία του χορού» Μια εκδήλωση για την παράδοση στο Πνευματικό Κέντρο

«Κάθε πτυχή του φουστανιού … μια ιστορία του χορού» Μια εκδήλωση για την παράδοση στο Πνευματικό Κέντρο

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων που αφορούν στην ανάδειξη και προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου, διοργανώνει εκδήλωση την επόμενη Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα «Κάθε πτυχή του φουστανιού … μια ιστορία του χορού».

Θα παρουσιαστούν γυναικείες φορεσιές και κοσμήματα, ενώ θα γίνει αναφορά στην κορυφαία στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας που είναι ο γάμος και η νυφική φορεσιά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί και φορεσιές από πολλές περιοχές της χώρας όπως τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, τη Σκόπελο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, το Συρράκο και από την περιοχή της Σκλίβανης, ενώ θα τη συνοδεύουν καταξιωμένοι μουσικοί από τις παραπάνω περιοχές.

Τη φετινή μας εκδήλωση της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων είναι αφιερωμένη στη Κιβωτό του Κόσμου και στο σπουδαίο έργο του Πατέρα Αντώνιου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments