Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα του Χρήστου Πατσούρα για την Γενική Συνέλευση της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα»

Κάλεσμα του Χρήστου Πατσούρα για την Γενική Συνέλευση της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα»

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» Χρήστου Πατσούρα αναφέρονται τα εξής :

Κάλεσμα του Χρήστου Πατσούρα για την Γενική Συνέλευση της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» την Παρασκευή 8 Φλεβάρη και ώρα 7 το απόγευμα στη Στοά Σάρκα (Αίθουσα Περιφέρειας – 2ος Όροφος)

 Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες

Η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» είναι ένα δημοτικό σχήμα αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ένα δημοτικό σχήμα εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων, ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη μόρφωση, την ψυχαγωγία. Η ίδια μας η λειτουργία βασίζεται στην γενική μας συνέλευση και στην άμεση δημοκρατία. Με συλλογικό τρόπο παίρνουμε τις αποφάσεις μας συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις. Αξιοποιούμε την συμμετοχή όλων μακριά από την λογική της ανάθεσης.

Θεωρούμε καθοριστικό παράγοντα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας την πάλη των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό δίνουμε βαρύτητα στην ενεργή συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Αγωνιζόμαστε για έναν συνολικά διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της ζωής μας. Έναν τρόπο που μέσω της συλλογικής δράσης θα αντιπαραθέτει στον πολιτικό λόγο «των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», του χρέους, της ορθολογικής διαχείρισης στο πλαίσιο του δήθεν εφικτού, τη θαρρετή διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, τη λαϊκή απαιτητικότητα να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα – κι όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον – οι ανάγκες μας, οι ανάγκες για δουλειά, στέγη, παιδεία, πολιτισμό, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας. Την ανεμπόδιστη  πρόσβαση των ΑμεΑ , των ατόμων με αναπηρία στην πόλη, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στο πολιτισμό, στην αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση.

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 αποτελούν κρίσιμη πολιτική μάχη με μεγάλη σημασία για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κοινωνικοπολιτική συγκυρία, βρίσκει την ελληνική κοινωνία σε άλλη μια κρίσιμη καμπή, πιεζόμενη και επιβαλλόμενη από όλες τις δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Η «έξοδος από την κρίση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παραδοχή και αποδοχή των όρων που επιβάλλει ο καπιταλισμός, προκειμένου να αποκομίσει όλο και περισσότερα κέρδη από τους εργαζόμενους. Η «προσωρινή φτώχια» που ερμηνεύτηκε και καθαγιάστηκε για μια δεκαετία ως «καθαρτήριο» τώρα γίνεται μόνιμη.

Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες

Όχι σε Δημοτικές Αρχές στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο με την συναίνεση των κυρίαρχων παρατάξεων είτε ενεργά είτε σιωπηλά (δημοτική αρχή Μπέγκα, παρατάξεις Γκόντα, Μπαρτζώκα, Νάτση) αλλά και την πλήρη σιωπηλή ανοχή της παράταξης του Ελισαφ:

  • Χάρισε εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα στους βιομηχάνους εμφιάλωσης νερού.
  • Πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την απαίτηση να επανακαθοριστούν οι ΖΩΝΕΣ για τα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ.
  • Έκανε δυσβάσταχτο το κόστος ζωής έχοντας από τις υψηλότερες τιμές, και χωρίς ανάλογη ανταπόδοση, στους λογαριασμούς ύδρευσης, αποχέτευσης και δημοτικών τελών.
  • Είχε ηχηρή απουσία από κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων.
  • Η έννοια του δημόσιου χώρου παραμένει συνυφασμένη με την έννοια του κέρδους.
  • Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή νομιμοποίησης των παρανομιών και εξυπηρέτησης οικιστικών συμφερόντων γύρω από τη λίμνη.

Σήμερα οι ίδιες αυτές παρατάξεις που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας αναδιατάσσονται και σχηματίζουν τα ψηφοδέλτια για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Παρά τις επιμέρους δευτερεύουσες αντιθέσεις τους συγκροτούν ένα μέτωπο υποταγής της τοπικής αυτοδιοίκησης στις ευρωπαϊκές και μνημονιακές δεσμεύσεις.

Δεν πρέπει να τους δώσουμε έγκριση!

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!

Επιδίωξή μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση βασιζόμενοι στη δύναμη που έχει ο ενωτικός αγώνας της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων και της νεολαίας. Συγκροτούμε ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο και ταυτόχρονα δυναμώνουμε το αντικαπιταλιστικό κίνημα γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι υπεύθυνος για την κακοδαιμονία των εργαζομένων σήμερα είναι η μικρή μειοψηφία των καπιταλιστών που καρπώνεται τον πλούτο της κοινωνίας και ότι η ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας περνά μέσα από την ανατροπή αυτής της κατάστασης και το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων.

Σε αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τον γιαννιώτικο λαό, τους εργαζόμενους τους άνεργους την νεολαία στη Γενική Συνέλευση της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα», την Παρασκευή 8 Φλεβάρη και ώρα 7 το απόγευμα, στη Στοά Σάρκα (Αίθουσα Περιφέρειας – 2ος Όροφος).

Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

  1. Σχεδιασμός δράσης μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.
  2. Έγκριση της διακήρυξης της παράταξης.
  3. Έγκριση των πρώτων υποψηφίων για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments