Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κίνητρα από τη ΔΕΥΑΙ για τις συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης μέχρι τέλους του 2015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κίνητρα από τη ΔΕΥΑΙ για τις συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης μέχρι τέλους του 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Σημαντικά κίνητρα -εκπτώσεις και διευκολύνσεις μέσω δόσεων- έχουν από τη ΔΕΥΑΙ οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες σύνδεσης των ακινήτων τους με το δίκτυο αποχέτευσης μέχρι το τέλος του 2015.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, με σημερινές του δηλώσεις κάλεσε τους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται για να προχωρήσουν με ευνοϊκούς όρους στις συνδέσεις.

Μετά τη γνωστή εμπλοκή που επέφερε η ακύρωση της αρχικής απόφασης περί κινήτρων από την Επιτροπή του άρθρου 152 ( ακύρωση που βασίστηκε στο Βασιλικό Διάταγμα του 1958!!! ), πλέον έχει τεθεί και πάλι σε ισχύ από χθες,  μετά και τις  νέες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοστόμου «σε εποχές πολύ δύσκολες για όλους μας, το όφελος θα είναι διπλό: αφενός για τους συμπολίτες μας που μπορούνε με σημαντικές εκπτώσεις και διευκολύνσεις να προχωρήσουνε στις συνδέσεις των ακινήτων τους με το δίκτυο αποχέτευσης και αφετέρου για τη ΔΕΥΑΙ που έχει ανάγκη το ρευστό που θα εισρεύσει στο ταμείο της».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης , τόσο στις νέες περιοχές επέκτασης του δικτύου, όσο και σε παλιές περιοχές όπου υπάρχουν ακόμη ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλος σύνδεσης, «να κλείσουν την εκκρεμότητα αυτή μέχρι το τέλος του 2015 και να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία  να πετύχουν μια μεγάλη έκπτωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και 40%. Από κει και πέρα η ΔΕΥΑΙ θα ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους και θα εφαρμόσει όσα προβλέπει ο κανονισμός για όσους δεν συνδεθούν».

 

Εκπτώσεις και διευκολύνσεις με δόσεις

Για το τέλος σύνδεσης στις νέες συνδέσεις, με βάση τις αποφάσεις περί κινήτρων, προβλέπονται μέχρι τα τέλη του 2015 τα εξής:

  1. Έκπτωση της τάξης του 20% σε περίπτωση πού οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ανταποκρίνονται άμεσα στην πρόσκληση σύνδεσης και υποβάλλουν πλήρη φάκελο εντός χρονικού διαστήματος το πολύ τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης.

-Αν δεν ανταποκριθούν εντός τριμήνου, τότε δεν θα λάβουν την έκπτωση.

-Επίσης δεν θα λάβουν την έκπτωση σε περίπτωση που κατατεθεί μεν πλήρης φάκελος, αλλά κατά την ημερομηνία πού ορίσθηκε η πρώτη πληρωμή, μερική η ολική, αυτή δεν πραγματοποιηθεί και σε περίπτωση πού κατατεθεί  πλήρης φάκελος, επιλεγεί η εξόφληση σε ισόποσες δόσεις, και αυτές δεν πραγματοποιούνται στις ημερομηνίες πού θα καθορισθούν. Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, το τελικό κόστος σύνδεσης, θα επαναπροσδιορίζεται.

 

  1. Μία ακόμη επιπλέον έκπτωση της τάξης του 20% θα λάβουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, σε περίπτωση που επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή που προκύπτει για το ακίνητο τους.

-Σε περίπτωση που επιλέξουν να εξοφλήσουν το ήμισυ του ποσού εφάπαξ και το υπόλοιπο σε ισόποσες δόσεις, τότε θα λάβουν έκπτωση της τάξης του 10%.

-Αν επιλέξουν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό μόνο με ισόποσες δόσεις, τότε δεν θα λάβουν την επιπλέον έκπτωση.

 

Ο χρόνος εξόφλησης των δόσεων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 12 μηνών.

Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις, που έχει αποσταλεί πρόσκληση και δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να ισχύσουν τα κίνητρα, ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία υποβολής του πλήρους φακέλου, όχι αργότερα από δύο (2) μήνες από την έγκριση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ημερομηνία έγκρισης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η 2 Νοεμβρίου 2015.

Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις, που έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος, αλλά δεν έχει πληρωθεί ακόμη το τέλος σύνδεσης, ισχύουν τα κίνητρα στο σύνολό τους.

Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις, που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει πληρωθεί τμήμα των δόσεων, δύναται να εξοφληθεί το υπόλοιπο της οφειλής με εφάπαξ καταβολή, με έκπτωση 20%, αρκεί να το πράξουν το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από την έγκριση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments