Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καθαρισμός του Βοϊδομάτη από κορμούς δέντρων.

Καθαρισμός του Βοϊδομάτη από κορμούς δέντρων.

–Από Χάρης Δάφλος–

Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Βοϊδομάτη, από κορμούς και ρίζες δέντρων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του χειμώνα και δημιουργούσε προβλήματα στη ροή του νερού και στα ποτάμια σπορ, πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Η…επέμβαση έγινε μετά τη γέφυρα Παπίγκου (προς Αρίστη) με την έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου και κατόπιν πρωτοβουλίας και οικονομικής συνεισφοράς  ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον Βοϊδομάτη με ράφτινγκ και καγιάκ.

Με ειδικό γερανοφόρο όχημα που μίσθωσαν οι ιδιώτες και με την εθελοντική προσφορά τους στο δύσκολο έργο (υπό βροχή) της ανάσυρσης και απομάκρυνσης των κορμών το ποτάμι καθαρίστηκε και, αφενός αποκαταστάθηκε η φυσική ροή των νερών, αφετέρου η διέλευση των αθλητών με τις βάρκες γίνεται πλέον με ασφάλεια.

Τις εργασίες καθαρισμού είδε από κοντά ο αντιδήμαρχος Ζαγορίου Δημήτρης Εξάρχου, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία και συμβολή του Τοπικού Εκπροσώπου Παπίγκου Αθανασίου Μπίτου στην όλη προσπάθεια.

Ο Δήμος Ζαγορίου έχει απευθυνθεί, με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, από τις αρχές του χρόνου στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για μια συνολική παρέμβαση που θα ενισχύσει  την αντιπλημμυρική προστασία της γέφυρας Παπίγκου και αναμένει την αναγκαία παρέμβαση τους.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments