Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Καταγγελία από εργαζόμενη για “άδικη και καταχρηστική απόλυση”-Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων στην ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια νομού Ιωαννίνων

Καταγγελία από εργαζόμενη για “άδικη και καταχρηστική απόλυση”-Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων στην ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια νομού Ιωαννίνων

αρχείο λήψης (1) (1)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Καταγγέλλω την άδικη και καταχρηστική απόλυσή μου.Θα παλέψω να γυρίσω στην δουλειά μου , ξέρω να κάνω καλά την δουλειά μου..Δικαιούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι αναρρωτική άδεια ,αυτά δεν εχουν κοπεί ακόμα”.Αυτό τόνισε η Π.Πλαστήρα εργαζόμενη σε Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο των Ιωαννίνων, μιλώντας στην εκπομπή “.ο,τι πεις εσύ”( Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Σήμερα προγραμματίζεται συγκέντρωση  συμπαράστασης, φορέων στις 10 το πρωί μπροστά στο Διαγνωστικό Κέντρο και στις 12 το μεσημέρι παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων στην ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια νομού Ιωαννίνων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία- πρόνοια νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας,  από την εργοδοσία του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Ιπποκράτειο Ιωαννίνων ΑΕ». Η εργαζόμενη μετά από 7 χρόνια εργασίας, πετάχτηκε στο δρόμο και η απάντηση της εργοδοσίας είναι ότι «έχει δικαίωμα για απολύσεις».

Οι επιχειρηματίες σε όλο τον κλάδο προχωράνε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίων και ειδικών αδειών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Όλα αυτά με την στήριξη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Αυτοί έχουν νομοθετήσει μέτρα και μνημόνια για να εξασφαλίζουν την ελευθερία των επιχειρηματιών να αυξάνουν συνεχώς την εκμετάλλευση ασθενών και εργαζόμενων του κλάδου.

Η προκλητικότητα και η τρομοκρατία από τη πλευρά των εργοδοτών αυξάνεται ευθέως ανάλογα με τα περιθώρια κέρδους τους, που είναι τεράστια. Είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις αυτές (κλινικές, διαγνωστικά κλπ) θησαύριζαν και θησαυρίζουν και μέσα στην κρίση, πατώντας πάνω στην πολιτική συνεχούς υποχρηματόδοτησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και υπηρεσιών  υγείας. Έτσι εξασφαλίζουν συνεχώς «πελατεία» για τα κέρδη τους.

Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο εργασίας, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.  Όλοι μαζί, με το νέο σωματείο που συγκροτήθηκε απαντώντας στην ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα σωματεία, μπορούμε να σταματήσουμε την άγρια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Να δώσουμε απάντηση ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμος και δεν είναι μόνος του. Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφισσας- Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει τη τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
  • Σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειές μας.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Δαρδάνη Σπυριδούλα                                              Βαγγέλης Γκάγκας

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments