Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καταγγελία του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων για την ΔΕΗ

Καταγγελία του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων για την ΔΕΗ

Σε ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα 14 Μαρτίου 2019 κλιμάκιο της ΔΕΗ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) για ανεξόφλητους λογαριασμούς προς την επιχείρηση, αξίας 13.000 ευρώ. Είναι η δεύτερη προσπάθεια του τελευταίου δεκαημέρου.

Είναι σε γνώση της ΔΕΗ ότι επιχειρούμε από την πρώτη στιγμή να ρυθμίσουμε τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης Γκάρτζου – Φασουλή. Ζητήσαμε εδώ και καιρό  την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να αποπληρώσουμε το οφειλόμενο χρέος με τρόπου που να μην σταματήσει η δράση του ΕΚΙ. Γνωρίζουν ότι εξοφλούνται κανονικά όλοι οι τρέχοντες λογαριασμοί ρεύματος στη διάρκεια της παρούσας θητείας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσο της διορισμένης διοίκησης της ΔΕΗ, επιδιώκει  την οικονομική και πολιτική εξόντωση της δράσης μας. Την ίδια στιγμή κάνει τις πλάτες στους μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες του τόπου.

Η επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία. Ανήμερα της έναρξης του συνεδρίου  της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση με την μεγαλοεργοδοσία στέλνει μήνυμα στις ταξικές δυνάμεις.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

  • Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης. Δεν θα κόψουμε τις φωτοτυπίες από δεκάδες μαθητές ανέργων Γιαννιωτών.
  • Δεν θα μειώσουμε ούτε στο ελάχιστο την ενημέρωση των εργαζομένων για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
  • Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Δεν θα σταματήσουμε την οργάνωση των αγώνων όπως πράξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στην Ανακύκλωση, στα Goody’s, στο Market In σε δεκάδες εργασιακούς χώρους.
  • Δεν θα αναστείλουμε μέτρα ανακούφισης όπως τα λαϊκά μπάνια ή τις εκδηλώσεις για παιδιά ανέργων, προσφύγων και μεταναστών.
  • Δεν πρόκειται να αφήσουμε απλήρωτο το προσωπικό όπως κάνει με άνεση η μεγαλοεργοδοσία.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία ανοίγουν τα ταμεία τους δίνοντας εκατομμύρια ευρώ στη ΓΣΕΕ και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις τύπου «Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων» για την πραγματοποίηση συνεδρίων νόθων αντιπροσώπων, γνωστών διευθυντικών στελεχών και επιχειρηματιών (τύπου Καραγεωργόπουλου, υπευθύνου γραφείου της ΓΣΕΕ).

Καλούμε συνδικαλιστές, εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους της πόλης να υπερασπιστούν το Εργατικό Κέντρο. Τους καλούμε να έρχονται τα πρωινά στο κτίριο, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μελλοντική απόπειρα διακοπής του ρεύματος.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ να πάρουν θέση. Με συλλογικές αποφάσεις τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments