Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κατοχύρωση εφεύρεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μέλη της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κατοχύρωση εφεύρεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μέλη της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

αρχείο λήψηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η επιστημονική ομάδα του κ. Φίλιππου Πομώνη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους: κ. Αντιγόνη Μαργέλλου, Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας και κ. Δημήτριο Πετράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του κ. Μιχαήλ Κοντομηνά, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από την Δρα. Αικατερίνη Κουτσούκη και την κ. Αναστασία Μπαδέκα, Επίκουρη Καθηγήτρια κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Ετερογενείς καταλύτες οξειδίου του μαγνησίου για αυξημένη παραγωγή βιοντίζελ».

Η εφεύρεση αυτή έγινε στo πλαίσιo του ερευνητικού προγράμματος «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» με αντικείμενο «Τεχνολογίες παραγωγής Βιοκαυσίμων (Βιοντίζελ) στην Ήπειρο- ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Φ. Πομώνη,  το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments