Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κεφαλογιάννης: Μεταβαίνω στις Βρυξέλλες για τους φόρους στους αγρότες

Κεφαλογιάννης: Μεταβαίνω στις Βρυξέλλες για τους φόρους στους αγρότες

kefalogianhs.previewΟ Ευρωβουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την αρμόδια επίτροπο.
________________________________________
Την αντίθεσή του στην φορολογική επιβάρυνση των αγροτών εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα στο Δ/Ρ και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών»(Βίκυ Μιχέλη)ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο μέτρου την Τετάρτη. Ο κ. Κεφαλογιάννης απηχεί τις απόψεις και άλλων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίως από την επαρχία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε μεταβαίνει εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την Τρίτη με την αρμόδια επίτροπο, και ενδεχομένως με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κος Κεφαλογιάννης ζήτησε από την κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα με αυξήσεις φόρων στα ποτά και τα τσιγάρα. «7 λίρες και 7 ευρώ κοστίζουν στη Βρετανία και το Βέλγιο τα τσιγάρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και το αγροτικό θα συζητηθεί επισταμένως.

Σημειώνεται ότι βουλευτές του κόμματος,, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους στον πρόεδρο της ΝΔ για την αλλαγή φορολογικού καθεστώτος στους αγρότες, κάνοντας λόγο για μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να «περάσουν» από τη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταψηφίσουν.

«Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύση, ειδικά για τους κατ´ επάγγελμα αγρότες που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τους νόμους Κατρούγκαλου και Κουρουμπλή και να επιβαρύνονται οι αγρότες με τέτοια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments