Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Κοινωνικές δράσεις, αθλητισμός, πολιτισμός το πεδίο συνεργασίας Δήμου Ιωαννιτών – «Καλλιπάτειρας»

Κοινωνικές δράσεις, αθλητισμός, πολιτισμός το πεδίο συνεργασίας Δήμου Ιωαννιτών – «Καλλιπάτειρας»

kalipateiraΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Προσκεκλημένη του Δημάρχου Ιωαννίνων στα Γιάννενα η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», κ. Κατερίνα Παναγωπούλου

 Οι κοινωνικές δράσεις, ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθε, καθώς και ο πολιτισμός, είναι τα πεδία συνεργασίας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Δήμου Ιωαννιτών και αυτή ακριβώς η συνεργασία ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος, κ. Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», κ.  Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κ.  Κ.Παναγοπούλου βρέθηκε χθες στα Γιάννενα προσκεκλημένη του Δημάρχου, καθώς η συζήτηση διερεύνησης της συνεργασίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αναμένεται να πάρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα ανακοινωθούν άμεσα, με τη δημιουργία του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στα Ιωαννίνα, μια διαδικασία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο κ.Θ. Μπέγκας υποδέχθηκε με θερμά λόγια στο Δημαρχείο την «φίλη Κατερίνα», όπως την αποκάλεσε, κάνοντας λόγω για μια σημαντική προσωπικότητα, Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πρόεδρο της «Καλλιπάτειρας»  και «έναν άνθρωπο της ανιδιοτελούς προσφοράς που εργάζεται ακούραστα για το κοινό καλό», με αμέτρητες επιτυχίες και πολλές βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το έργο της και την προσφορά της, υπενθυμίζοντας ότι είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός ” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, «έχουμε ξεκινήσει ένα γόνιμο διάλογο συνεργασίας, που αφορά στον πολύ ευαίσθητο – για τις συνθήκες που βιώνει η χώρα – τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, όπως επίσης και για τον τομέα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθε». Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «για το καλό του τόπου», από κοινού εξετάζεται και σχεδιάζεται  η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων σε αυτούς τους τομείς «που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία και την πόλη μας», καθώς όπως είναι γνωστό το σωματείο «Καλλιπάτειρα» δραστηριοποιείται έχοντας  σημαντικά αποτελέσματα σε αυτά τα πεδία.

Με θέρμη ανταπάντησε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, δηλώνοντας «ενθουσιασμένη» για την έναρξη δραστηριοποίησης της «Καλλιπάτειρας» στα Γιάννενα και τονίζοντας πως «δημιουργώντας ένα παράρτημα του σωματείου στην περιοχή, θα μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Όπως δήλωσε, «είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί με καλωσορίζει η πόλη σας. Εσείς μου ανοίγεται την ‘‘πύλη’’  της πόλης σας κι εγώ εύχομαι να κάνουμε ευτυχισμένες δημιουργικές γυναίκες που θα συμμετέχουν στο έργο της «Καλλιπάτειρας».  Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινωνία των Ιωαννίνων. Η «Καλλιπάτειρα» δραστηριοποιείται επιτυχώς σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με παραρτήματα που έχουν μεγάλη συμμετοχή ενεργών πολιτών γυναικών,  και πιστεύουμε πως με τη συνεργασία των γυναικών των Ιωαννίνων θα καταφέρουμε να προσφέρουμε χρήσιμο έργο και στα Γιάννενα».

 

 

 

Η «Καλλιπάτειρα»  είναι ένα αμιγώς γυναικείο σωματείο που έχει μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους και καλλιεργώντας την ολυμπιακή παιδεία. «Ο αθλητισμός είναι ‘σχολείο’,  είναι παιδεία. Δημιουργώντας αθλητικούς χώρους σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση σε περιοχές όπου τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, στοχεύουμε στην καλλιέργεια της ολυμπιακής παιδείας στη δημιουργία υγιών κυττάρων στην ελληνική κοινωνία», τόνισε η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας».

Ωστόσο – όπως σημείωσε- «δεν μπορούσαμε ως ενεργοί πολίτες να μείνουμε αδιάφοροι στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας» κι έτσι  «με τη γυναικεία ευαισθησία των μελών του σωματείου διευρύνθηκε ο καταστατικό του σκοπός και αρχίζει να προσφέρει και ένα  κοινωνικό έργο, έργο αλληλεγγύης στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από την κρίση».

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η «Καλλιπάτειρα» προγραμματίζει ένα καινούργιο πρόγραμμα που αφορά τη σίτιση παιδιών δημοτικών σχολείων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για το πρόγραμμα «πρωινό στα σχολεία» και όπως είπε η κ. Παναγοπούλου «μέσα από το έργο των μελών μας θα συλλέγονται οι πόροι για να καλύπτεται η σίτιση των παιδιών που το χρειάζονται ώστε να έχουν ένα καλό πρωινό που τα γεμίζει ενέργεια».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments