Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κρήτη: Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό πλοίο

Κρήτη: Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό πλοίο

Το φορτίο κατασχέθηκε μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας

limeniko_soma 660

Περίπου 3.500 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων μετέφερε φορτηγό πλοίο με σημαία Σάο Τόμε, που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου Μεσσαράς στην Κρήτη σε απόμερη βραχώδη ακτή, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τα έξι αλλοδαπά μέλη του πληρώματος του πλοίου και δύο Έλληνες που εμπλέκονται ως συνεργοί, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα φορτηγά οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να εκφορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα, ταινιόδρομοι και γεννήτριες.

Το πλοίο βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό από αεροπλάνο του λιμενικού σώματος, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης που εντόπισε, επ΄ αυτοφώρω, το πλοίο να ξεφορτώνει τα λαθραία τσιγάρα μέσω ειδικά διαμορφωμένων ταινιοδρόμων και με τη χρήση γεννητριών στα φορτηγά οχήματα.

Όλοι οι συλληφθέντες και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περαιτέρω ενέργειες. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενώ αναμένεται να υπάρξει ακριβής καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων και να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα πληρώματα του εναερίου μέσου και των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments