Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΚΡΑΨΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μεγάλη κατολίσθηση – καθίζηση στην Ανατολική

ΚΡΑΨΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μεγάλη κατολίσθηση – καθίζηση στην Ανατολική

 

Ανατολική - Κράψη-καθίζησηΜεγάλης έκτασης φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή Κράψης- Ανατολικής. Συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αφενός τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφετέρου να δημιουργήσουν πρόσβαση στο χωριό Ανατολική.
Ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην Ανατολική, κυριολεκτικά … εξαφανίστηκε. Σε μία έκταση δρόμου περίπου 150 μέτρων ολόκληρο το οδόστρωμα υποχώρησε κατά 15-20 μέτρα με αποτέλεσμα η Ανατολική να μην έχει άλλη διέξοδο προς τα Γιάννενα, παρά μόνο έναν τον παλιό χωμάτινο αγροτικό δρόμο.
Σε ότι αφορά την καθίζηση δεν μπορεί να ξεκινήσει αυτή τη στιγμή καμία παρέμβαση, αν πρώτα δεν αποφανθούν για το φαινόμενο οι γεωλόγοι.
Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αυτή την ώρα, είναι να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά του παλιού χωμάτινου δρόμου ώστε να υπάρχει επικοινωνία για τους κατοίκους της Ανατολικής.
Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάστος, «τα μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών εργάζονται εντατικά, καθώς ο δρόμος είναι σε πολύ κακή κατάσταση, χρειάζεται να γίνουν διανοίξεις σπάζοντας βράχους εκατέρωθεν, και στη συνέχεια να χαλικοστρωθεί. Επίσης παρουσιάζει και αυτός φαινόμενα κατολισθήσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Νάστο, ο Δήμος έχει διαθέσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις πρώτες πιστώσεις που απαιτούνται, όμως «με μια πρώτη εκτίμηση το κόστος για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η παρέμβαση είναι μεγάλο». Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση του θέματος.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, προβλήματα κατολισθήσεων και μικρών καθιζήσεων, παρουσιάζονται και σε όλη την έκταση του δρόμου που συνδέει το Δροσοχώρι με Κράψη-Ανατολική, όπου και εκεί γίνονται συνεχώς επεμβάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments