Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κυριακές στο πανί:Σκρουτζ του Ρόναλντ Νιμ

Κυριακές στο πανί:Σκρουτζ του Ρόναλντ Νιμ

scroogeΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Οι Κυριακές στο πανί, ο κύκλος προβολών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, κάνουν μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των προβολών τους.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», δεν θα προβληθεί η ταινία του Φατίχ Ακίν, Στην άκρη του ουρανού, αλλά ο  Σκρουτζ του Ρόναλντ Νιμ (Αγγλία.  1970, διάρκεια 112’), ένα απολαυστικό χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ βασισμένο στο έργο του Κάρολου Ντίκενς, Ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι (A Christmas carol).

Πρωταγωνιστούν: Άλμπερτ Φίνει, Άλεκ Γκίνες, Έντιθ Έβανς, Κένεθ Μορ, Πάντι Στόουν, Μαίρη Πιτς.

Ο σπαγγοραμένος και τσιφούτης Εμπενίζερ Σκρουτζ, μισεί τα Χριστούγεννα! Υποστηρίζει πως είναι μια απάτη και μισεί ακόμη και τους ανθρώπους που είναι χαρούμενοι τις γιορτές. Εκμεταλλεύεται τον φτωχό και εργατικό υπαλληλάκο του, Μπομπ Κράτσιτ, βάζοντάς τον να δουλεύει όλη μέρα και πληρώνοντάς τον ελάχιστα..

Την Παραμονή, όταν ο Σκρουτζ πηγαίνει σπίτι του, το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϋ, εμφανίζεται μπροστά του, προσπαθώντας να του εξηγήσει πως αν δεν αλλάξει τρόπο και στάση ζωής, θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Έτσι, τρία πνεύματα, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, επισκέπτονται τον ξεροκέφαλο Σκρουτζ και προσπαθούν να ζεστάνουν την καρδιά του δείχνοντάς του τα λάθη στη ζωή του και προτρέποντάς τον να αλλάξει τη διαγραφόμενη πορεία του.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments