Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Κυριακές στο πανί- Ευρωπαίοι Δημιουργοί: Ζαν-Ζακ Μπενέξ, Ντίβα

Κυριακές στο πανί- Ευρωπαίοι Δημιουργοί: Ζαν-Ζακ Μπενέξ, Ντίβα

10-4_2Από:Γιώργος Γκόντζος–Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των Κυριακών στο πανί, προβάλλει την ταινία του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, Ντίβα (Diva, Γαλλία, 1981, 117’). Η ταινία θα προβληθεί τηνΚυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρωταγωνιστούν:
Βιλεμένια Φερνάντεζ, Φρέντρικ Αντρέι, Ρισάρ Μπορινζέρ, Τιού Αν Λούου

Ο Τζουλς είναι ένας νεαρός Παριζιάνος φιλόμουσος ταχυδρόμος, που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια θανάσιμη περιπέτεια.

Είναι ευτυχισμένος με τους φίλους του και τον τρόπο ζωής του και του αρέσει να ακούει με τις ώρες όπερα. Ιδιαίτερα θαυμάζει μια έγχρωμη Αμερικανίδα ντίβα τραγουδίστρια, η οποία, όμως, αρνείται να ηχογραφηθεί. Είναι τόσο γοητευμένος, όμως, από την μουσική της, ώστε αποφασίζει να την ηχογραφήσει κρυφά κατά την διάρκεια μιας παράστασής της.

Για κακή του τύχη, δύο αδίστακτοι Ταϊβανέζοι εγκληματίες, που βλέπουν την κασέτα αυτή σαν μια νέα ευκαιρία πλούτου, αρχίζουν και τον καταδιώκουν. Το κυνηγητό γίνεται ακόμα πιο ανελέητο, όταν εμπλέκεται και η μαφία θεωρώντας την κασέτα αποδεικτικό στοιχείο σε μια υπόθεση δολοφονίας.

Μεταξύ άλλωνη ταινία ήταν υποψήφια για βραβείο BAFTA (British Academy of Film and Television Arts)

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments