Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κωνσταντίνος Λουράντος (Πρόεδρος ΠΦΣ) : «Πρόκειται για πολιτική αλητεία από έναν Πρωθυπουργό μαριονέτα… Ο Υπουργός μου είπε δεν το ήθελα, αλλά υπέγραψα… Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…»

Κωνσταντίνος Λουράντος (Πρόεδρος ΠΦΣ) : «Πρόκειται για πολιτική αλητεία από έναν Πρωθυπουργό μαριονέτα… Ο Υπουργός μου είπε δεν το ήθελα, αλλά υπέγραψα… Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…»

61cc9e6eb5e2168a9451b657b13cc26d_LΙδιαίτερα καυστικός και αποφασισμένος παρουσιάστηκε ο Κωνσταντίνος Λουράντος μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (Περί υγείας ο λόγος) για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις κιινητοποιήσεις και την προσφυγή στα ανώτατα Ευρωπαϊκά όργανα : «Τη …μετάλλαξη του Φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες, προβλέπει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο Υπουργός υγείας κ. Ξανθός.
Το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου.
Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ.
Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ’ ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας- παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα. Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.
Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
Τα μνημόνια και η δήθεν αναγκαιότητα της χρηματοδότησης, πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν το πρόσχημα για την καταστροφή της χώρας. ..».

Ακούστε τη συνέντευξη…

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments