Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κώστας Τασούλας(ΝΔ): «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία!»

Κώστας Τασούλας(ΝΔ): «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία!»

seoΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού από τον κ.Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα εγκαινιάσθηκε ένα έργο θεμελιώδους σημασίας για την Ηπειρο και τα Γιάννενα.  Η Αθήνα της οκτάωρης και άκρως επικίνδυνης απόστασης από τα Γιάννενα έρχεται πιο κοντά μας σε 3,5 μόνο ώρες πλέον και με οδική ασφάλεια.  Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν, ξεκίνησαν, κατασκεύασαν ακόμη και εγκαινίασαν το έργο!

Οι ομιλίες του κ.Υπουργού Υποδομών αλλά και του κ.Πρωθυπουργού εγκαινίασαν μεν το έργο, αλλά δεν εγκαινίασαν εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον απαραίτητο πολιτικό πολιτισμό να παραδεχόμαστε το έργο άλλων Κυβερνήσεων, εν προκειμένω της Ν.Δ., και γιατί όχι τα δικά μας λάθη που δύο φορές ως ΣΥΡΙΖΑ το 2008 και το 2013 στη Βουλή καταψήφισε και κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες παραχώρησης!

Ο δρόμος, όμως, έχει τη δική του ιστορία!  Αλλοι τον σχεδίασαν και τον προώθησαν, οι Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, για να τον εγκαινιάσει ο κ.Τσίπρας που όχι μόνο τον καταψήφισε, αλλά τον σταμάτησε όλο το 2015 για να καταβάλλει πριμ 500 εκ. ευρώ στη συνέχεια προς τους αναδόχους, προκειμένου να επιτευχθούν οι ημερομηνίες περάτωσης!

Όλα αυτά όμως είναι ιστορία, που καλό είναι να την θυμόμαστε.  Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι η προοπτική που ανοίγει αυτός ο σπουδαίος άξονας για τον τόπο μας, τουριστικής, εμπορικής, επενδυτικής, πολιτιστικής ανάπτυξης.  Γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κακαβιά και εδώ οφείλει η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει γρήγορα τις υπάρχουσες  έτοιμες προς τούτο μελέτες».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments