Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κώστας Τασούλας: “Ισχυρότερη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμπαράσταση στη χώρα μας.”

Κώστας Τασούλας: “Ισχυρότερη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμπαράσταση στη χώρα μας.”

Σε εκδήλωση με θέμα τις “προκλήσεις για την Ευρώπη και τα διλήμματα των Ευρωεκλογών” μίλησε χθες, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας. Την εκδήλωση οργάνωσαν το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Κώστας Τασούλας στην ομιλία του τόνισε πως η προσχώρησή μας στην, τότε, ΕΟΚ το 1981 που δρομολογήθηκε με τη συμφωνία σύνδεσης του 1961, αποτελεί μια ιστορική πολιτική πρωτοβουλία που χαρακτηριζόταν από τη σπάνια διορατικότητα του εμπνευστή της Κωνσταντίνου Καραμανλή και προσέφερε στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ευκαιρία προκοπής και ασφάλειας που είχε ποτέ. Απέδωσε τα φαινόμενα ευρωσκεπτικισμού και αντιευρωπαϊσμού σε έλλειψη πολιτικού θάρρους και ευρωπαϊκής αυτοπεποίθησης των λεγόμενων ευρωπαϊστών που δεν αναλαμβάνουν σθεναρά να ενημερώσουν και να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των χωρών στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι Κυβερνήσεις των κρατών-μελών συνήθως οικειοποιούνται τα έργα που προέρχονται από κοινοτικές ενισχύσεις και προσάπτουν στην Ευρώπη τα σφάλματα ή τις παραλείψεις τους, συνέχισε.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2019 και μετά θα έχει τις περισσότερες αρμοδιότητες που είχε ποτέ σε θέματα προϋπολογισμού, νομοθέτησης και ελέγχου της Επιτροπής, δηλαδή τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή από τότε που συστήθηκε, γι’ αυτό και η υπερψήφιση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που εδώ εκπροσωπούνται κυρίως από τη ΝΔ, θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προοπτικές αλλά και τις παρεμβάσεις που θα μπορούν να ασκηθούν στη χώρα μας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Μια ισχυρή και ενημερωμένη ομάδα νεοδημοκρατών ευρωβουλευτών θα μπορέσει να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην εγγραφή και αξιοποίηση αναπτυξιακών χρηματοδοτικών εργαλείων για τη χώρα μας, όπως είναι προγράμματα για νέα οδικά δίκτυα, για στήριξη μικρομεσαίων αλλά και του πολιτισμού. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πλέον συναποφασίζει με το Συμβούλιο Υπουργών το 80% των περιπτώσεων που ενδιαφέρουν το μέσο πολίτη της Ευρώπης, ενώ οι στόχοι της ΕΕ για το άμεσο μέλλον είναι εξίσου συμβατοί με τις ανησυχίες των λαών (περιβάλλον, ενέργεια, νέες τεχνολογίες, κοινωνική προστασία, καταπολέμηση ανεργίας). Η χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί τη βοήθεια της ΕΕ για να εμπεδώσει την εκτός κρίσης πορεία. Και η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει στη διεύρυνση των θετικών ρόλων και αρμοδιοτήτων της Ευρώπης, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη ως προς τις πολιτικές της, ιδίως της σύγκλισης, κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments