Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κώστας Τασούλας (ΝΔ): «Στην Κυβέρνηση απέτυχαν να αναδείξουν την πρωτοφανή αλβανική προκλητικότητα με αποτέλεσμα στην Έκθεση της Επιτροπής η Αλβανία να εμφανίζεται ως μία δήθεν περίπου Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα προκλητικότητας έναντι γειτόνων ή βαρύτατες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κώστας Τασούλας (ΝΔ): «Στην Κυβέρνηση απέτυχαν να αναδείξουν την πρωτοφανή αλβανική προκλητικότητα με αποτέλεσμα στην Έκθεση της Επιτροπής η Αλβανία να εμφανίζεται ως μία δήθεν περίπου Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα προκλητικότητας έναντι γειτόνων ή βαρύτατες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

imagehandlerΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄στα σημεία των καιρών’’ ο  βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας σχολίασε την τρέχουσα πολίτική επικαιρότητα όπως την εκλογή Τράμπ, τον ερχομό του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα ενώ  με αφορμή την δημοσίευση της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία δήλωσε «Δημοσιεύθηκε  η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τις προενταξιακές της σχέσεις με την Ευρώπη. Στην Έκθεση αυτή, μεταξύ άλλων: 1) Δεν γίνεται μνεία των αλυτρωτικών ανθελληνικών θέσεων της Αλβανίας, 2) Δεν γίνεται μνεία της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας ενώ γίνονται αναφορές στα δικαιώματα των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία, 3) Γίνεται μνεία στο μηχανισμό που συμφώνησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ .Κοτζιάς για την επίλυση «εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία η αλβανική πλευρά είχε συμπεριλάβει και το ανύπαρκτο «τσάμικο ζήτημα», 4) Χαρακτηρίζονται «συνολικά θετικές» οι σχέσεις της Αλβανίας με τη χώρα μας. Είναι προφανές πως η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέδειξε καθόλου ή δεν ανέδειξε πειστικά το έκδηλο φαινόμενο της αλβανικής προκλητικότητας έναντι της ελληνικής μειονότητας ή των ελληνικών δικαίων. Το θέμα έτσι της Αλβανίας οδεύει προς το Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου με ενδεχόμενο να τεθεί προς έγκριση η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Την προσεχή Παρασκευή 18/11 στη Βουλή συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Κοτζιάς, ασχέτως των εξηγήσεων που θα δώσει μέχρι τότε για το σοβαρό αυτό θέμα, θα κληθεί θεσμικά να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση και η πολιτική που άσκησε ο ίδιος προσωπικά στο θέμα απέτυχαν να αναδείξουν την πρωτοφανή αλβανική προκλητικότητα με αποτέλεσμα στην Έκθεση της Επιτροπής η Αλβανία να εμφανίζεται ως μία δήθεν περίπου Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα προκλητικότητας έναντι γειτόνων ή βαρύτατες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments