Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Κ.Καψάλης(δήμαρχος Πωγωνίου)για την καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για “μολυσμένο και ακατάλληλο νερό” -Έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες.Με την ποιότητα νερού και την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε.Δεν είναι αντιπολίτευση αυτή.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κ.Καψάλης(δήμαρχος Πωγωνίου)για την καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για “μολυσμένο και ακατάλληλο νερό” -Έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες.Με την ποιότητα νερού και την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε.Δεν είναι αντιπολίτευση αυτή.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από:Γιώργος Γκόντζος–Στις ενέργειες της δημοτικής αρχής Πωγωνίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης ,με αφορμή καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δήμου Πωγωνίου , στην οποία γίνεται λόγος για   “μολυσμένο και ακατάλληλο νερό σε τέσσερις τοπικές κοινότητες του δήμου”(σχετικό θέμα σε προηγούμενη ανάρτηση ),μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Τόνισε ότι όταν στις 7 Νοεμβρίου,  γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη κολοβακτηριδίων ,διακόπηκε η ύδρευση ,καθαρίστηκαν οι δεξαμενές ,και έγινε χλωρίωση.Ακολούθησαν  νέες μετρήσεις οι οποίες στις 10 Νοεμβρίου έδειξαν ότι το νερό είναι κατάλληλο.Ο δήμαρχος  έκανε λόγο για “ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης” και τόνισε πως “με την ποιότητα νερού και την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε..Δεν είναι αντιπολίτευση αυτή..”

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε τηνδήλωση του δημαρχου  για  την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ποιότητα του νερού όχι μόνο είναι ανακριβής αλλά είναι και ετεροχρονισμένη καθώς εστάλη ενάμισι μήνα μετά την αντιμετώπιση του γεγονότος.  Θεωρούμε μάλιστα ότι έχει αποτελέσματα αντίθετα από την λογική με την οποία συντάχθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Πωγωνίου, καθώς οι δημότες μας, που σε αντίθεση με τον επικεφαλής της παράταξης ζουν στην περιοχή, γνωρίζουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για καθαρό νερό σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.

Παρόλα αυτά και για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα και μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα στις δεξαμενές προχώρησε, αυθημερόν, στην απολύμανση και τον καθαρισμό της δεξαμενής στην Τ.Κ. Κουκλιών και σε χλωρίωση στις δεξαμενές των Τ.Κ. Καλπακίου, Παρακαλάμου και Καταρράκτη.

Οι έλεγχοι επαναλήφθηκαν τρεις (3) ημέρες αργότερα με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά σε μόλυνση των υδάτων, όπως συνέβη και στις 30 Νοέμβρη στο δεύτερο επαναληπτικό έλεγχο. Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, να γίνει άμεσα επιπλέον λεπτομερής έλεγχος σε όλες τις δεξαμενές, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που είχε παρατηρηθεί στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες.

Σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου Πωγωνίου γίνονται τακτικοί έλεγχοι καθώς και συστηματική συντήρηση του δικτύου ύδρευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επισημαίνουμε επίσης ότι η εμφάνιση μικροοργανισμών μπορεί να είναι απόρροια διαφόρων γεγονότων όπως και των αλλαγών του καιρού. μπορεί να Τα αποτελέσματα των ελέγχων βρίσκονται στο Δημαρχείο Καλπακίου και είναι στη διάθεση του επικεφαλής, όπως άλλωστε είχε ενημερωθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Γκέγκα.

Το πρώτο βήμα για σωστή και παραγωγική αντιπολίτευση δίνεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από τη Λαϊκή Συσπείρωση προτάσεις.

Το ενδιαφέρον αποδεικνύεται στον καθημερινό στίβο και η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Αυτή η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαταραχτεί από  κοινότυπες ανακοινώσεις που προκαλούν πανικό».

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments