Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Κ.Μιχαλιού (ΚΚΕ): Πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι σε έναν εκβιασμό ή σε ένα ψεύτικο δίλημμα.

Κ.Μιχαλιού (ΚΚΕ): Πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι σε έναν εκβιασμό ή σε ένα ψεύτικο δίλημμα.

syskepsh-giannena-2Από πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Γιάννινα

Στην  εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” ( Γιώργος Γκόντζος)  η Κατερίνα Μιχαλιού, στέλεχος του ΚΚΕ στην τομεακή οργάνωση ΚΚΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας σημείωσε μεταξύ άλλων πως” με το δημοψήφισμα επιβεβαιώθηκαν ορισμένα ζητήματα που έθετε το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση κάλεσε το λαό να στηρίξει ένα νέα σκληρό μνημόνιο. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι σε έναν εκβιασμό ή σε  ένα ψεύτικο δίλημμα.  Και τα δύο , όπως πολύ καιρό πριν έχουμε εκτιμήσει ως ΚΚΕ, θα τα πληρώσει ο λαός.” Η Κ.Μιχαλιού υπενθύμισε την θέση του ΚΚΕ πως ”η κυβέρνηση, όπως και η αστική τάξη γενικά, κοροϊδεύουν όταν μιλούν για «λαϊκή κυριαρχία», όσο υπάρχουν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι. Συνειδητά εξαπατά αφού γνωρίζει ότι όλοι οι νόμοι και οι θεσμοί στην Ελλάδα, στην ΕΕ, οι διεθνείς συμφωνίες, είναι φτιαγμένοι έτσι, ώστε να κατοχυρώνουν την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων, την ταξική κυριαρχία της αστικής τάξης, να χειραγωγούν της εργατικές λαϊκές δυνάμεις, να τις οδηγούν σε αδράνεια. Και είναι φτιαγμένοι έτσι, γιατί ακριβώς γνωρίζουν ότι η εργατική-λαϊκή δύναμη, όταν αντιδράσει, μπορεί να ανοίξει δρόμο προς τα εμπρός, να ανατρέψει τους εκμεταλλευτές της.
Η Κ. Μιχαλιού τέλος επισήμανε ότι με σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει ότι η Ελλάδα γίνεται πείραμα αυτού του εκβιαστικού διλήμματος.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται:”Το ΚΚΕ καλεί όσους ψήφισαν ΟΧΙ, θέλοντας μ’ αυτόν τρόπο να εκφράσουν μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, να μην εφησυχάσουν, να μην συναινέσουν στην επιδίωξη της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «λαϊκή ετυμηγορία» για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας-μνημόνιο, σε συνεργασία με τις άλλες αστικές δυνάμεις…”

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments