Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κ.Ρουμελιώτης(ΛΑΕ Ιωαννίνων)- Κίνηση ξεπουλήματος του παρόντος , του μέλλοντος, της ιστορίας των Ιωαννίνων

Κ.Ρουμελιώτης(ΛΑΕ Ιωαννίνων)- Κίνηση ξεπουλήματος του παρόντος , του μέλλοντος, της ιστορίας των Ιωαννίνων

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  « Είναι κίνηση ξεπουλήματος  του παρόντος του μέλλοντος ,και της ιστορίας των Ιωαννίνων.Είναι μια κατάπτυστη κίνηση  η οποία ξεκίνησε από την κυβέρνηση που είχε δείξει δείγματα γραφής ,όλο τον προηγούμενο καιρό με το ξεπούλημα των υποδομών των δικτύων των τηλεπικοινωνιών , των οδικών αξόνων , των λιμανιών ,των αεροδρομίων. Μία κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  η οποία κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα όλων αυτών των υποδομών ζωτικής σημασίας για όλη την χώρα». Αυτά υπογράμμισε ο Κώστας Ρουμελιώτης ,εκ μέρους της ΛΑΕ Ιωαννίνων , σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή την ανακοίνωση της ΛΑΕ Ιωαννίνων στην οποία αναφέρεται στην «μεταβίβαση 57 ακινήτων που αφορούν δημοτικούς και δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων στο Υπερταμείο»

Ακούστε (ΕΔΩ) την συνέντευξη και διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ Ιωαννίνων

“Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε πως από τα 10 χιλιάδες ακίνητα που θα μεταβιβαστούν για ξεπούλημα στο Υπερταμείο τα 57 αφορούν δημοτικούς και δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων: τα κτίρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το Τζαμί της Καλούτσιανης, το βυζαντινό μουσείο και το κτίριο της εθνικής αντίστασης. Χώροι που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Ως Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε κανένα σκοπό να αφήσουμε ούτε τους τοκογλύφους, ούτε τη μνημονιακή κυβέρνηση να βάλουν χέρι στη δημόσια και δημοτική περιουσία η οποία όχι απλά δεν ανήκει σε αυτούς, αλλά ανήκει στο μέλλον. Είναι ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά αυτής της πόλης να υπερασπιστούμε τους χώρους πρασίνου, τα πάρκα, τις υποδομές, τα κτίρια και φυσικά τα πολιτιστικά μνημεία σημαντικής αξίας, που καθιστούν τα Γιάννενα πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και τους προσδίδουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα.
Την ίδια στιγμή που οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης στα Γιάννενα <<διαπληκτίζονται>> για την πόλη και τον πολιτισμό, η αγαπημένη τους κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει το παρελθόν και το μέλλον της πόλης. Ίσως μετά από το ταξίδι του συγκυβερνήτη Καμένου στις ΗΠΑ να είναι έτοιμη να μετατρέψει το Τζαμί της Καλούτσιανης σε McDonald’s και το βυζαντινό μουσείο σε μουσείο Coca Cola, συνεχίζοντας να ακολουθεί την αριστερή πολιτική της.
Ως ΛΑΕ καλούμε τον λαό των Ιωαννίνων να αντισταθεί, όπως κάνει αιώνες τώρα, σε κάθε προσπάθεια υποδούλωσης του. Από την άλλη προειδοποιούμε τον κάθε επίδοξο νέο δήμαρχο να σταματήσει την πολιτική απαξίωσης και εγκατάλειψης της πολιτιστικής κληρονομιάς (χαρακτηριστική περίπτωση το Τζαμί της Καλούτσιανης) και το λαό να οργανωθεί σε κινήσεις και σχήματα που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα δώσουν πνοή στην κληρονομιά της πόλης.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments