Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Ρουμελιώτης–Μέτωπο αντιμνημονιακών, πατριωτικών , αριστερών δυνάμεων για να αλλάξουν τα πράγματα στον δήμο Ιωαννιτών

Κ.Ρουμελιώτης–Μέτωπο αντιμνημονιακών, πατριωτικών , αριστερών δυνάμεων για να αλλάξουν τα πράγματα στον δήμο Ιωαννιτών

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δημιουργείται ένα μέτωπο αντιμνημονιακών, πατριωτικών, αριστερών δυνάμεων προς την κατεύθυνση της συνεργασίας  για τις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών».Αυτό υπογράμμισε Ο Κώστας Ρουμελιώτης Γραμματέας της ΛΑ.Ε  στο νομό Ιωαννίνων, σε παρέμβασή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή την ανακοίνωση της  συνάντησης  δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών σχηματισμών: της ΔΡΑΣΥ, του Εργατικού Αγώνα, της ΛΑΕ και ανένταχτων αγωνιστών, για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.Αναφέρθηκε σε καταστάσεις στον  δήμο που ,όπως είπε , «ήταν η ανάγκη να βρεθούμε, να συνομιλήσουμε και να προχωρήσουμε σε κοινή εκλογική πορεία» , τόνισε πως «δεν είμαστε μια δημοτική παράταξη διαμαρτυρίας, μια δημοτική παράταξη γκρίνιας, και γι’ αυτό το λόγο θα καλέσουμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη», ενώ διευκρίνισε πως και η ΛΑ.Ε θα προτείνει υποψήφιο , με την τελική απόφαση να λαμβάνεται σε κοινή σύσκεψη το επόμενο διάστημα.

Στην δημοσιότητα δόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Την Παρασκευή 14/12 έγινε στα Ιωάννινα συνάντηση δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών σχηματισμών: της ΔΡΑΣΥ, του Εργατικού Αγώνα, της ΛΑΕ και ανένταχτων αγωνιστών. Η συνάντηση αυτή ανέδειξε τις κοινές μας αγωνίες για την κατάσταση του λαού της πόλης μας, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και στόχο ένα κοινό μέτωπο.

Κοινή άποψη είναι ότι οι δημοτικές αρχές όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ακολούθησαν κατά γράμμα τις επιταγές του ΔΝΤ, της ΕΕ, των δανειστών, όπως αυτές κωδικοποιούνται στους νόμους του Καλλικράτη, του Κλεισθένη και των άπειρων μνημονιακών νόμων, απλά  ταξική πολιτική για το κεφάλαιο.

Δηλαδή πακτωλός χρημάτων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, χάρισμα προστίμων,  δημιουργία έργων και υποδομών προς όφελός τους, ενώ για την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους, την αγροτιά, την νεολαία, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, επιπλέον αφαίμαξη των πενιχρών εισοδημάτων τους, από τα ανταποδοτικά τέλη, το ακριβό νερό, τις ανεπαρκείς και ακριβές συγκοινωνίες.

Τα  ελάχιστα έργα που γίνανε, ήταν έργα βιτρίνας, προς όφελος κυρίως του τουριστικού κεφαλαίου, κύρια στο κέντρο της πόλης και στην λίμνη, ενώ οι συνοικίες ζουν την δική τους εγκατάλειψη.

Η καθημερινότητα του λαού της πόλης μας, χειροτερεύει. Σ΄ αυτό να προσθέσουμε και την γενικότερη οικονομική κατάσταση που ζούμε, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, όλων των κυβερνήσεων, μπορούμε να πούμε, ότι είναι δύσκολο να ζεις σήμερα σ΄ αυτήν την πόλη και σ΄αυτήν την Ελλάδα των μνημονίων.

   Ομόφωνα συμφωνήσαμε μετά απο γόνιμη συζήτηση, ότι χρειάζεται η μεγαλύτερη συστράτευση δυνάμεων για να δοθεί ένα τέλος στον κατήφορο αυτό. Καταλυτικός πρέπει να είναι ο ρόλος των δυνάμεων της Αριστεράς και των ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων, στον Δήμο μας, που στρέφονται ενάντια στα μνημόνια, στις πολιτικές του Καλλικράτη και του Κλεισθένη.

   Ομόφωνα συμφωνήσαμε για:

  • Να συμπαραταχθούμε με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργατών, των ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων, στην κατεύθυνση αυτή θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας.
  • Δημοτικό οικονομικό προγραμματισμό στη βάση των λαϊκών αναγκών.
  • Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.
  • Βελτίωση και προστασία του αστικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Καμιά εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Γιάννενα, την Ήπειρο, την Ελλάδα, απο τις πολυεθνικές του πετρελαίου, που μόνο καταστροφή και πολέμους εγγυώνται.
  • Να σταματήσουν κάθε είδους παρεμβάσεις στην Λίμνη, που την οδηγούν στην καταστροφή. Η Λίμνη ανήκει στον Γιαννιώτικο Λαό, αποτελεί οργανικό μέρος του περιβάλλοντος και όχι πεδίο εκμετάλλευσης του τουριστικού κεφαλαίου.
  • Αγώνας για ανατροπή των αντεργατικών προγραμμάτων σταθερότητας και των μνημονίων. Ανυπακοή της Δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, στις επιταγές των μνημονίων για περικοπές του κοινωνικού κράτους και απολύσεις. Να δοθούν στους Δήμους οι παράνομα παρακρατηθέντες πόροι και η κρατική χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 14 δις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες του Δήμου
  • Θέλουμε ένα δήμο που θα παλεύει για την φιλία και ειρήνη των λαών, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα αγωνίζεται με στόχο την αποδέσμευση απο τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
  • Να σταματήσει άμεσα η εκμετάλλευση όλου του υδροφόρου ορίζοντα από τις εταιρείες εμφιάλωσης, να πληρώσουν τα πρόστιμα. Να μην διαγραφούν τα χρέη των επιχειρηματιών, εκκλησίας κλπ. Φτηνό νερό για όλους τους δημότες, δωρεάν για άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα, φτηνά δημοτικά τέλη
  • Τα δημοτικά τέλη, να πληρώνονται με βάση την οικονομική δυνατότητα του κάθε δημότη και όχι με γεωγραφικά ή άλλα κριτήρια.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της δημοτικής περιουσίας. Η διαχείριση να περάσει εξ’ ολοκλήρου στον Δήμο.
  • Χωρισμός κράτους- εκκλησίας. Να δοθούν τα κληροδοτήματα, που παράνομα διαχειρίζεται η μητρόπολη Ιωαννίνων στον Δήμο, με κοινωνικό έλεγχο.
  • Δημοτικές συγκοινωνίες, δωρεάν για άνεργους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους, που να καλύπτουν όλο τον δήμο.
  • Ρύθμιση των χρεών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διαγραφή χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Υπεράσπιση από την δημοτική αρχή του δικαιώματος στην στέγαση. Στήριξη από τον Δήμο στις επιτροπές κατοίκων, ώστε κανένα σπίτι να μην βγει σε πλειστηριασμούς

Άμεσα μετά τις γιορτές θα συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη η διακήρυξη.

Τέλος καλούμε κάθε αριστερή πολιτική δύναμη, κάθε ανεξάρτητο αριστερό, κάθε δημοκράτη, που στρέφεται ενάντια στην σημερινή πολιτική κατάσταση στον Δήμο και στην χώρα μας, σε κοινή συμπόρευση.”

 

     ΔΡΑΣΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΛΑΕ – ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments