Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Τασούλας(ΝΔ):Έλλειψη προετοιμασίας του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα σε καίρια θέματα της εξωτερικής πολιτικής

Κ.Τασούλας(ΝΔ):Έλλειψη προετοιμασίας του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα σε καίρια θέματα της εξωτερικής πολιτικής

kostas-tasoulas-ypourgos-politismou-athlitismou

Από:Γιώργος Γκόντζος

Παρατηρήσεις για την έλλειψη προετοιμασίας του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα σε καίρια θέματα της εξωτερικής πολιτικής έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ.Κοτζιά.

Ο κ.Κ.Τασούλας θύμισε τις πρωτοφανείς δηλώσεις του κ.Τσίπρα περί του ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και την αδυναμία του να απαντήσει, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, στην προκλητική άποψη του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι δήθεν  οι παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο γίνονται αμοιβαία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνεται καλύτερα ο Πρωθυπουργός για αυτά τα θέματα, δεδομένου ότι είναι εμφανές πως είναι αδιάβαστος για τα εθνικά θέματα.

Ο ομιλία του κ.Κ.Τασούλα έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ, είναι εμφανές ότι διαχειρίζεστε την εξωτερική πολιτική σε πολύ δύσκολους καιρούς, απίστευτα δύσκολους καιρούς και αυτό έχει να κάνει και με το κύρος της χώρας, αλλά και με τα αντικειμενικά δεδομένα τα οποία δυσκολεύουν περαιτέρω τους χειρισμούς. Είναι επίσης εμφανές, ότι έχετε έναν θεωρητικό εξοπλισμό περί τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος είναι προφανώς εντυπωσιακός, ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις σας, αλλά και μία εμπειρία του Υπουργείου Εξωτερικών, γιατί, όπως ξέρω, υπήρξατε στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου στο παρελθόν για πολλά χρόνια, συν αυτούς τους 10 μήνες στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, το οποίο σας εφοδιάζει με έναν θεωρητικό, επαναλαμβάνω, εξοπλισμό και με μία εμπειρία.

Αν αφαιρέσουμε του να δούμε πόσο αξιοθαύμαστα είναι αυτά τα στοιχεία, αυτό αυξάνει την ευθύνη σας και την κάνει πιο προκλητική. Η πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία, κατέδειξε την κατ’ επανάληψη ανεπάρκεια, από πλευράς γνώσεων και ετοιμότητος του Πρωθυπουργού, να χειριστεί ύψιστα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και σε θέματα διατυπώσεων. Αυτό ξέρετε ή το έχεις ή δεν το έχεις, αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν πηγάζει από αυτά που σου έχουν πει πριν 5 λεπτά και τα θυμάσαι καλά, αυτό πηγάζει από ένα απόθεμα γνώσης, το οποίο είναι εμφανές ότι δεν το έχει ο Πρωθυπουργός γύρω από τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με εσάς, ασχέτως εάν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί σας.

Ο Πρωθυπουργός, δεν μπόρεσε να χειριστεί το θέμα της τουρκικής άποψης, ότι τάχα η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι Πολεμικές Αεροπορίες, προβαίνουν σε αμοιβαίες ενοχλήσεις και αυτό πρέπει να το δούμε, ενώ είναι εμφανές, ότι δεν είναι αμοιβαίες οι ενοχλήσεις και δεν είναι ενοχλήσεις. Είναι μονομερείς, έντονες παραβιάσεις και παραβάσεις.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments