Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Κ.Τασούλας: Ισοπέδωση των Ελλήνων προς τα κάτω.

Κ.Τασούλας: Ισοπέδωση των Ελλήνων προς τα κάτω.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για ενεργειακά ζητήματα, στα οποία περιελαμβανόταν και ο τριπλασιασμός του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τασούλας επισήμανε ότι το μόνο που μπορεί να πετύχει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η έξοδος από την κρίση, αλλά η ισοπέδωση των Ελλήνων προς τα κάτω.

 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Κ.Τασούλα έχει ως εξής:

 

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μπροστά μας ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί κυρίως τη μεταφορά στο εσωτερικό δίκαιο μιας ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορά την ενεργειακή απόδοση και μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο περιέχονται διατάξεις οι οποίες έχουν σχέση σταδιακά -δειλά, μέχρι στιγμής- με την τήρηση των περίφημων ή περιβόητων προαπαιτούμενων.

Αξιοποιώντας τον λίγο χρόνο που έχω και μιλώντας επί της αρχής του νομοσχεδίου, θα ήθελα, κύριοι Υπουργοί, να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την περίοδο που μετατρέψατε την τετραετία σε επτάμηνο, αισθανόμουν μια ανομολόγητη ζήλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, καλοπροαίρετη όμως, όταν άκουγα τον Πρόεδρό σας και στελέχη σας να λένε «εμάς μη μας περνάτε σαν και εσάς, μη μας περνάτε σαν τους άλλους, εμείς αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα τηρήσουμε».

Είχε μεγάλη γοητεία, μεγάλη ομορφιά, αν ήταν αληθινό αυτό. Μεγάλη γοητεία, απίστευτη, που ούτε εσείς που το εκστομίζατε σε καλοπροαίρετα αυτιά δεν φαντάζεστε πώς ηχούσε! Διεκδικώ το προνόμιο να θεωρώ τον εαυτό μου καλοπροαίρετο.

Η ιστορία, όμως, δυστυχώς στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από όσους την παρακολουθούν το προνόμιο αυτής της γοητείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε αυτά που έλεγε. Απεναντίας, έκανε ακριβώς τα αντίθετα και κυρίως, δεν έχει την ειλικρίνεια -και τολμώ να πω- και το φιλότιμο να παραδεχθεί ότι όχι μόνο δεν διαφέρει από το παρελθόν, επειδή τηρεί αυτά που λέει, αλλά εκφράζει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο το παρελθόν.

Αναδιφώντας το παρελθόν έφτασα στην 19η Ιουνίου του 1983. Διαβάζω από την ειδησεογραφία των ημερών εκείνων: «Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε το περιεχόμενο ομιλίας του Υπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως σε συγκέντρωση οπαδών του στην Πάτρα» –μιλάμε για τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα- «και ιδιαίτερα οι αναφορές του στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην πολιτική που ακολουθούσε η παράταξή του επί Πρωθυπουργίας του.

Ειδικότερα ο Υπουργός Προεδρίας βάλλοντας εναντίον της Αντιπολιτεύσεως και της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για δυνάμεις του σκοταδισμού, της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης που είχαν επιβάλλει στον ελληνικό λαό τριάντα χρόνια δουλείας. Διατύπωσε ισχυρισμούς για παρακράτος και για πολιτική μειοδοσία, για αποικιακό καθεστώς, για πολιτική της εξάρτησης και της δουλείας, της αναξιοπρέπειας που άρχισε με την υπογραφή ατελεύτητων σειρών μυστικών πρωτοκόλλων. Είναι δωσίλογοι απέναντι του ελληνικού λαού», κατέληξε ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του μετέθεσε την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του ΠΑΣΟΚ, ότι ως Κυβέρνηση θα έβγαζε την Ελλάδα από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας: «Πολλοί μας κατηγορούν γιατί δεν φεύγουμε από την ΕΟΚ. Μας δέσμευσαν όμως με διεθνείς συμφωνίες. Το δικαίωμα να αποχωρήσουμε δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει την αποκλειστικότητα να κηρύξει δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο λαός. Δεν φταίμε εμείς που δεν κάνουμε δημοψήφισμα. Φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εμείς παρά τις δυσχέρειες αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε μία σχέση για τα συμφέροντα του λαού μας».

Αν αυτή η αναδρομή στο παρελθόν, σε κάποιον ο οποίος διατηρεί ψήγματα καλοπιστίας, δεν θυμίζει τη σημερινή σας αφιλότιμη συμπεριφορά εν σχέσει με τις εξαγγελίες σας, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι χάθηκε κάθε έννοια καλοπροαίρετης ακρόασης των πραγμάτων.

Δεν εκφράζετε τίποτε απολύτως νέο. Τα ίδια που λέγατε προ πέντε, έξι, επτά μηνών, τα ίδια που λέτε σήμερα, τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ -η τότε πρώτη φορά Αριστερά της δεκαετίας του ’80- το οποίο για να δικαιολογήσει τη στροφή του εν σχέσει με την επαφή του με την πραγματικότητα, έριχνε την ευθύνη στο θεσμικό δέσιμο της χώρας από τους προκατόχους που ήταν αναξιοπρεπείς και δωσίλογοι και στο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τους αφήνει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ωστόσο θα το παλέψουν μέσα στο υπάρχον καθεστώς να πετύχουν κάτι καλύτερο. Δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά, μόνο που αυτά έχουν ξαναλεχθεί και έχουν ξανακριθεί από τον ελληνικό λαό.

Θέλω να πω δηλαδή, μιλώντας πολιτικά μέσα σε αυτό το γλίσχρο χρονικό διάστημα που έχω είναι ότι αυτή η πραγματικότητα η οποία σάς σάρωσε δεν αντιμετωπίζεται λεκτικά. Είναι θέμα χρόνου πότε ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τη σημερινή του απογοήτευση και τη σημερινή αίσθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει και θα αρχίσει να διεκδικεί κάτι παραπάνω.

Το ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του ’80, μπόρεσε να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό για περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι εσείς θα μπορέσετε, γιατί οι παροχές που έκανε ήταν τέτοιες που δυνάμωσαν τόσο πολύ το πελατειακό κράτος, ώστε το έκαναν πανίσχυρο. Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε παροχές. Δεν μπορείτε καν να βελτιώσετε τη ζωή του ελληνικού λαού, ο οποίος όταν σας ψήφιζε, έλεγε στον εαυτό του και στον κύκλο του «Ψηφίζω το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω».

Είναι βέβαιο ότι ταιριάζει με την ιδεολογία σας, την ιδεολογία της Αριστεράς του φθόνου, η προσπάθεια της εξίσωσης προς τα κάτω. Αν δούμε αυτά που κάνετε και αυτά που παραλείπετε να κάνετε –και τελειώνω- είναι η προσπάθεια να εξισώσετε το λαό προς τα κάτω.

Αυτό ξέρετε δεν κρατάει πολύ. Αυτό απευθύνεται σε ένστικτα, όχι σε διαθέσεις ή πολύ περισσότερο σε οράματα. Δεν θα κρατήσει πολύ και ο λαός που σας πίστεψε ή που δεν πρόσεχε ή δεν νοιάστηκε τι λέγατε, γιατί ήθελε να τιμωρήσει εμάς, πολύ σύντομα θα αναλάβει και αυτός πρωτοβουλίες, θα αναλάβει τις ευθύνες του, θα κρίνει και θα συγκρίνει.

Εμείς αυτή τη στιγμή έχοντας κάνει το χρέος μας απέναντι στο λαό και έχοντας αναλάβει τις ευθύνες μας για την περιπέτεια της χώρας, είμαστε εδώ να ψηφίζουμε αυτά που πρέπει να ψηφιστούν και να καταψηφίζουμε αυτά τα οποία συγκροτούν τα θηριώδη ψέματά σας, όπως η κατάργηση της φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών.

Όμως, εσείς, να ξέρετε, κύριε Υπουργέ, ότι θα με θυμηθείτε, γιατί είναι επίκαιρο αυτό που θα σας πω και έχει να κάνει με την άποψή σας για τη Γενοκτονία. Ποτέ κανείς δεν μετάνιωσε για κάτι που δεν είπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, όχι μόνο δεν είπε, αλλά είπε πάρα πολλά και σύντομα αυτό ο ελληνικός λαός θα το εκτιμήσει και θα τοποθετηθεί αναλόγως.”

 

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments