Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Τασούλας: Τεράστιο το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας

Κ.Τασούλας: Τεράστιο το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας

αρχείο λήψης

.  «Ο πολιτισμός είναι όχι μόνο πηγή μόρφωσης και ανάτασης είναι και πηγή οικονομικής ανάπτυξης αν προβληθεί και αξιοποιηθεί σωστά από την Πολιτεία.  Δράσεις πολιτισμού συνδυασμένες με την προστασία του περιβάλλοντος, συνδυασμένες με τον αθλητισμό, συνδυασμένες με τον τουρισμό βοηθούν πολλαπλά τις τοπικές κοινωνίες και περνούν σωστά μηνύματα στις νεώτερες γενιές.  Είχα την τύχη να υπηρετήσω ως Υπουργός Πολιτισμού τον προηγούμενο χρόνο και διαπίστωσα το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας και της περιοχής μας, αλλά και το τεράστιο πολιτιστικό δυναμικό που υπάρχει μέσα από τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Για τη ΝΔ ο πολιτισμός αποτελεί και μηχανισμό οικονομικής ανάπτυξης  και είμαστε αποφασισμένοι να τον προστατεύσουμε, να τον προβάλουμε και να τον υποβοηθήσουμε ώστε να μας δώσει πίσω όλα τα πνευματικά και πρακτικά πολλαπλασιαστικά του οφέλη».

Τα παραπάνω είχε την ευκαιρία να τονίσει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας μιλώντας  το Σάββατο  στο Μέτσοβο στα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστική παρέμβαση στο μονοπάτι της Αρκούδας», που οργάνωσε η Πινακοθήκη Αβέρωφ και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ.Κ.Τασούλας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα  την Ανατολή όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την ίδρυση της τοπικής Κοινότητας, ενώ παραβρέθηκε την Κυριακή 13-9-2015 στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Δωδώνη για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας.  Συνεχίζοντας τις προεκλογικές του περιοδείες επισκέφθηκε τους Μελιγγούς, το Μαντείο και τη Δωδώνη όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και συγχρόνως να υπογραμμίσει την ανάγκη για σταθερότητα πολιτική που μόνο η ΝΔ εγγυάται.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments