Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Β.Τζουμέρκων-Σχέδιο ψηφίσματος ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Β.Τζουμέρκων-Σχέδιο ψηφίσματος ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1E6351D62AA7369BF3072C411539FEB6Από:Γιώργος Γκόντζος–Σχέδιο ψηφίσματος ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,κατέθεσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Βόρειων Τζουμέρκων. Το κείμενο ,που δεν έγινε δεκτό από το Δημοτικό συμβούλιο είναι, το ακόλουθο:

H τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο Νόμου “Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις” του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού.

Με το άρθρο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε οργανισμούς τοπικής Διοίκησης Α και Β βαθμού, καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτών, μέσω των κονδυλίων του προϋπολογισμού τους, να καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δημοσίων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (-60%), το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία. Μόνο στα νοσοκομεία, τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%, 10.000 κρεβάτια έχουν κλείσει, χιλιάδες θέσεις είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα οι παροχές υγείας στο λαό συνεχώς να υποβαθμίζονται και ο κόσμος να αναγκάζεται να καταφεύγει στην Ιδιωτική Υγεία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δια μέσω του υπουργού Υγείας, αποκρύπτει ότι το κόστος αυτό -όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται- θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τι σημαίνει για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τους προκατόχους της – τη  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -το αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών: να ξεφορτώνεται η Κεντρική Εξουσία ευθύνες και δαπάνες, όπως αυτές που έχουν απομείνει στην υγεία -ή στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς παλιότερα- για να τις φορτώνονται, μέσω των φορέων Τοπικής Διοίκησης, τα λαϊκά στρώματα.

Ανοίγει ο δρόμος να περάσει αποκλειστικά η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας, στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης. Σήμερα αρχίζουν με το πετρέλαιο, αύριο θα είναι η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, η προμήθεια υλικών και φαρμάκων κλπ.

Άλλωστε και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε ζητά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, που αφορά στη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων και ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Όμως, παρόλο που τα Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που συνεδρίασαν από κοινού, ζητούν ομόφωνα την καταδίκη της διαδικασίας, δε θίγουν καθόλου την ουσία της πολιτικής και τα δεινά που αυτή θα επιφέρει στα λαϊκά στρώματα της χώρας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Ο λαός πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά – αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν προσχηματικό διάλογο και είναι κάθετα αντίθετος με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υγεία του λαού. Διεκδικεί πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Για υγεία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν, που να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση -ανασφάλιστοι και μη- και να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments