Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / “Λαϊκή Συσπείρωση” δήμου Ιωαννιτών-Η Δημοτική Αρχή, 2 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ψήφισε τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού

“Λαϊκή Συσπείρωση” δήμου Ιωαννιτών-Η Δημοτική Αρχή, 2 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ψήφισε τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού

syspeΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του δήμου Ιωαννιτών για την πρόσληψη 15 συμβασιούχων στην καθαριότητα που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

“Η Δημοτική Αρχή, 2 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ψήφισε τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού με την πρόσληψη 15 συμβασιούχων  ως αντίποινα στην επίσχεση εργασία που κάνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου. Έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής.

Η πρακτική αυτή είναι ακριβώς ή ίδια με αυτή που ακολούθησε μεγάλη αλυσίδα ρούχων πριν λίγο καιρό στην πόλη μας, η οποία προκάλεσε την κατακραυγή των απλήρωτων εργαζόμενων  που εργάζονται σε καθεστώς τρομοκρατίας. Άλλωστε αυτός ήταν κι ο στόχος της δημοτικής αρχής: να εμπεδώσουν οι εργαζόμενοι ότι θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι. Αυτό τους καλούσε ο Δήμαρχος να κάνουν χωρίς την παραμικρή ντροπή, χωρίς την παραμικρή έννοια να έχουν φαγητό στο σπίτι τους.

Η Εργατική Τάξη της πόλης πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Η δημοτική αρχή δεν ανήκει στην «πόλη γενικά» όπως θέλει να λέει. Ανήκει στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό υπερασπίζεται. Γι αυτό στηρίζει την απλήρωτη εργασία και την τρομοκρατία, γι αυτό επισήμως στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς απέναντι στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων. Γι αυτό καλούσε τους εργαζόμενους «να διαλέξουν συμμαχίες», όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Δήμαρχος, που καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι με το κεφάλαιο.

Η Δημοτική Αρχή βρήκε συμπαραστάτες όλες τις παρατάξεις που βάζουν τα κέρδη των λίγων, πάνω από τις ζωές των πολλών, καθώς όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν τη δημιουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Οι εκβιασμοί απέναντι στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση είναι ακριβώς στην ίδια λογική με τους εκβιασμούς που θα ξεκινήσουν στα λαϊκά σπίτια που χρωστούν τους λογαριασμούς του νερού, με την απόφαση που πήρε πριν 3 μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλογίζει στην εφορία τα χρέη των νοικοκυριών.  Όπως και στην περίπτωση των συμβασιούχων έτσι και στην περίπτωση των χρεών για το νερό, η δημοτική αρχή υλοποιεί τη νομοθεσία που τις επιτρέπει  να εκβιάζει με το χειρότερο τρόπο.

Καμία αυταπάτη: Η απληρωσιά και οι εκβιασμοί του δήμου και της  κυβέρνησης  είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για όλους τους εργαζόμενους. Έτσι θα ανακάμψει η οικονομία, έτσι θα γίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, έτσι θα ανθίσει η επιχειρηματικότητα πάνω στα συντρίμμια από τα λαϊκά δικαιώματα.

Καμία Ανοχή: σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Η πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, να εξαλειφτεί η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, να τελειώνουμε μια και καλή με το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Να ζούμε με βάση τις ανάγκες μας κι όχι με βάση την κερδοφορία των επιχειρήσεων.”

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments