Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων: Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι για τις λαϊκές ανάγκες

Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων: Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι για τις λαϊκές ανάγκες

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η θέση που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αυτή την θέση υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση της Κυβέρνησης ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Δανειστών. Είναι ταξική επιλογή εναντίον των λαϊκών στρωμάτων η μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων (Δήμων, Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστήμιων) για την αποπληρωμή των δανειστών, την ώρα που με άλλη πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Κυβέρνηση χαρίζει φόρους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπάρχουν 500 εκ. δολάρια για να πληρώσει στην Λοκχιντ την επισκευή 5 αεροπλάνων, αλλά ζητάει και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης των Δήμων με την οποία συμφωνεί ο Υπουργός Οικονομικών.

Η Δημοτική Αρχή με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των Συμβούλων της πλειοψηφίας επιχειρηματολογούσε υπέρ της μεταφοράς των χρημάτων και όποιους προβληματισμούς έβαζε ήταν σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως για το γεγονός ότι ήταν αιφνιδιαστική απόφαση, ή ότι η Κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει για πόσο καιρό χρειάζεται τα χρήματα. Κατά τ’αλλα δήλωσε πρόθυμη να υπηρετήσει αυτό που ονόμασε εθνικό συμφέρον (!!!), και σίγουρη ότι η μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα εμποδίζει την διαχείρισή τους από το Δήμο.

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που τάχθηκαν εναντίον της απόφασης έβαζαν σαν όριο το συνέδριο της ΚΕΔΕ, έλεγαν δηλαδή ότι μέχρι τις 7 Μάη δεν πρέπει να μεταφερθούν τα χρήματα.

Τέλος η κυβερνητική δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφώνησε να διατεθούν τα χρήματα του Δήμου για τους δανειστές, αλλά σαν άλλος υφυπουργός οικονομικών, ανέλαβε να δώσει εξηγήσεις για τους όρους της μεταφοράς.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προχωρήσει τελικά στην εκταμίευση των χρημάτων είναι προσχηματική, έχει ημερομηνία λήξης. Πρόθεσή τους είναι να δώσουν τα χρήματα του Δήμου στην Κυβέρνηση – Δανειστές και προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν την επόμενη μέρα.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση,
Τάκης Τασιούλας

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments