Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Λαϊκή Συσπείρωση» :Το θέμα με τα ταμειακά διαθέσιμα είναι βαθιά πολιτικό και όχι νομικό.

«Λαϊκή Συσπείρωση» :Το θέμα με τα ταμειακά διαθέσιμα είναι βαθιά πολιτικό και όχι νομικό.

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρονται τα εξής: “Η πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί βαθιά πολιτικό θέμα και όχι νομικό.  Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους “δανειστές” και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια και αφού οι “δανειστές” εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε “θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους και τις Περιφέρειες να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ).

Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους και στις Περιφέρειες τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της κυβέρνησης.

Τα φληναφήματα περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ που ούτως ή άλλως είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να καταλάβει, πριν βγάλει ακόμα ένα Δελτίο Τύπου για τη στήριξη της κυβέρνησης που τον διόρισε, ότι δεν αποτελεί προνόμιο για ένα ίδρυμα να έχει κέρδη από το τζογάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων στη μία ή την άλλη τράπεζα, όπως αποδείχθηκε και με το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων.”

Γιώργος Πρέντζας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ολυ Τσουμάνη

Υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών

Λεωνίδας Λεοντάρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων

Πάνος Καραγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

Γιώργος Λωρίδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας

Τάσος Τόκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης

Τάκης Σδούκος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments