Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Ιωαννιτών:Απαράδεκτη πρακτική της ΔΕΔΔΗΕ να απειλεί με διακοπή νερού τα αντλιοστάσια της πόλης-Κριτική και στην ΔΕΥΑΙ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Ιωαννιτών:Απαράδεκτη πρακτική της ΔΕΔΔΗΕ να απειλεί με διακοπή νερού τα αντλιοστάσια της πόλης-Κριτική και στην ΔΕΥΑΙ

syspeirvshΑπό:Γιώργος Γκόντζος-Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του δήμου Ιωαννιτών για την διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ στα αντλιοστάσια της πόλης των Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Η απαράδεκτη πρακτική της ΔΕΔΔΗΕ να απειλεί με διακοπή νερού  τα αντλιοστάσια της πόλης, αφήνοντας χωρίς νερό όλο το λεκανοπέδιο έρχεται να αναδείξει ακόμα μια συνέπεια της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της διαχείρισης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κοινωνικών αγαθών.

Η ΔΕΔΔΗΕ με τον ίδιο τρόπο που κόβει το ρεύμα από άνεργους, οικογένειες με μικρά παιδιά, συνταξιούχους, από το σύνολο δηλαδή των λαϊκών νοικοκυριών, απειλεί να κόψει το ρεύμα, και άρα το νερό σε μία ολόκληρη πόλη.

Την ίδια ώρα που ανακυκλώνεται η φτώχεια και η  εξαθλίωση στο λαό, η ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει να διατηρεί προκλητικά μειωμένες τιμές στους βιομηχάνους για να βοηθά κι αυτή από την πλευρά της την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Το νόμισμα όμως έχει δυο  πλευρές  : και  η ΔΕΥΑΙ από την πλευρά της, σε πάρα πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο μόνο χρόνο έχει –όχι απλά απειλήσει, αλλά-κόψει το νερό σε λαϊκά σπίτια με τον ίδιο τρόπο που απειλείται τώρα από τη ΔΕΗ. Ομοίως δηλαδή λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια χωρίς να υπολογίζει ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή.

Διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει όσο το νερό, η ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά θεωρούνται εμπορεύματα. Η μια επιχείρηση θα κυνηγά την άλλη, και οι δύο όμως θα στρέφονται σε βάρος του λαού.

Διέξοδος υπάρχει με  ευρύτερες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία τέτοιες που ο λαός να είναι αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.”

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments