Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) : «Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στην βουλή αναφερόμενος στις υποθέσεις των υπουργών του ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτός ο πολιτικός κυνισμός είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ.»

Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) : «Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στην βουλή αναφερόμενος στις υποθέσεις των υπουργών του ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτός ο πολιτικός κυνισμός είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ.»

leonidas-grigorakos-ekloges-n57Ο Βουλευτής Λακωνίας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ( Δημοκρατική Συμπαράταξη) παραχώρησε συνέντευξη στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (Στα σημεία των καιρών, σχολιάζοντας μια σειρά ζητημάτων: «Βρέχει φόρους, η κυβέρνηση έχει ποδοπατήσει την μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη, αυτή που ακόμη και σήμερα στέκεται στα πόδια της, βρίσκεται υπό κατάρρευση.»
Για την επίσκεψη Ολάντ

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ τονώνει το ηθικό όλων μας και ανεβάζει την ψυχολογία μας. Αυτή η επίσκεψη έχει θετικό πρόσημο. Η Γαλλία εξακολουθεί να έχει την αίγλη της μεγάλης δύναμης και να υπερασπίζεται τα συμφέροντας της. Η Γαλλία εξάλλου, όπως και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στήριξαν την προσπάθεια της Ελλάδας για να παραμείνει στο ευρώ το καλοκαίρι. Επαναλαμβάνεται μια ατυχία όμως, και την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί ο κ. Ολάντ την Ελλάδα έκαναν απεργία τα ΜΜΕ, όπως και σήμερα.

Σχετικά με τα νέα μέτρα

Είναι σημαντική η επίσκεψη του κ. Ολάντ, αλλά ο μέσος Έλληνας αντιμετωπίζει μια φοροκαταιγίδα. Βρέχει φόρους. Η κυβέρνηση έχει ποδοπατήσει την μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη, αυτή που ακόμη και σήμερα στέκεται στα πόδια της, βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ο υγιής οικονομικός, αναπτυξιακός και κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί, λόγων μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Ελλάδα δεν έχει στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα. Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε δύο φορές, του έδωσε την πλειοψηφία και ο ίδιος αντί να αναζητήσει συναινέσεις επέλεξε να βάλει πάνω από την χώρα το κόμμα του.

Ο πολιτικός κυνισμός ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στην βουλή αναφερόμενος στις υποθέσεις των υπουργών του ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτός ο πολιτικός κυνισμός είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ.
Το ίδιο κυνική ήταν η δήλωση του κ. Φίλη για τα φραγκοδίφραγκα από το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ οι δηλώσεις Κατρούγκαλου και Σεβαστάκη επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε σύγχυση και σε αδιέξοδο. Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επικρατεί ερασιτεχνισμός, κυνισμός, χωρίς κανένα πρόγραμμα και έλλειψη στοιχειώδους αυτογνωσίας. Είναι παραδομένοι στην βουλιμία της εξουσίας.
Η μεταστροφή από πολέμιους του μνημονίου σε λάτρεις των μνημονιακών μέτρων διήρκησε μόλις 17 ώρες. Το 3ο μνημόνιο είναι το πιο φορομπηχτικό από όλα τα προηγούμενα. Περιέχει 92% νέα υφεσιακά μέτρα και μόλις σε 8% προσδιορίζεται από μείωση δαπανών, ενώ δεν αναφέρει πουθενά την ανάπτυξη.

Για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό είναι μια μεγάλη βόμβα. Όμως ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος καθημερινά αυτοαναιρούνται, επικρατεί αμφιθυμία. Αυτό οφείλεται στον πολιτικό εγωισμό και την αλαζονεία, διότι νομίζουν ότι θα βρίσκονται μια ζωή στην εξουσία. Η πολιτική εξουσία είναι πρόσκαιρη, όπως μια ίωση. Όλα περνάνε και φεύγουν, η πολιτική είναι δυναμική, όχι στατική. Η κυβέρνηση πρέπει να σέβεται την αντιπολίτευση, την αντίθετη γνώμη, να την ακούει. Η αμφιθυμία του κ. Κατρούγκαλου και η απειρία των στελεχών της κυβέρνησης δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό σε καινοτόμες και εκσυγχρονιστικές προτάσεις που θα αλλάξουν την χώρα και θα την πάνε μπροστά. Η χώρα αυτή μπορεί να φτιάξει κράτος, να βάλουμε τα θεμέλια ενός οργανωμένου και δίκαιου κράτους, δηλαδή την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δεν γίνεται να καλεί ο πολίτης τον πολιτικό για να κάνει την δουλειά του, εξαιτίας των φοβερών εμποδίων που βάζει η γραφειοκρατία.

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments