Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο Θέατρο

«Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο Θέατρο

Παστάκας
Σωτήρης Παστάκας
Συφιλτζόγλου
Κυριάκος Συφιλτζόγλου—Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων «χτίζει γέφυρες» με το ΤΕΙ Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το κοινό της πόλης, με τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες», ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση, «Σημάδια στον χρόνο». Η εκδήλωση θα γίνει στο Θέατρο Καμπέρειο, στις 8.00 το απόγευμα.

Οι ποιητές αφήνουν τα σημάδια τους στο χρόνο και συνομιλούν για το αύριο. Μια συνάντηση με τους ποιητές Σωτήρη Παστάκα και Κυριάκο Συφιλτζόγλου. Προλογίζει η Μαίρη Γκούβα, καθηγήτρια ψυχολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου. Συμμετέχουν  φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου. Συντονίζει η Τιτίκα Τζάλλα, δημοσιογράφος.

Ο Σωτήρης Παστάκας (ποιητής, μεταφραστής, δοκιμιογράφος, εκδότης και αγκιτάτορας), γεννήθηκε το 1954 στη Λάρισα όπου και ζει. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Το 2004 ίδρυσε την ηλεκτρονική επιθεώρηση ποιητικής τέχνης «Ποιείν» και το 2013 τη «Θράκα». Έχει εκδώσει μεταφράσεις ιταλικής ποίησης, δοκίμια και 12 ποιητικές συλλογές. Το 2013 οραματίστηκε και διοργάνωσε το Α’ Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983. Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ. Εχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Η τελευταία του, «Στο σπίτι του κρεμασμένου», εκδ. Θράκα, τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης, Αναγνώστης 2016.

Οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν είναι οι εξής:

«Παράλληλα των μύθων» – Ημερομηνία: 15/1/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο.

Λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία που διατρέχουν μύθους και παραμύθια αγγίζοντας με μοναδική ευαισθησία σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας.

Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας – Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας. Συμμετέχουν μαθητές  του Λυκείου Ελεούσας. Προλογίζει και συντονίζει η Νεκταρία Ζαγοριανάκου, συγγραφέας.

«Μέσα από ευρυγώνιο φακό» – Ημερομηνία: 29/1/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο.

Η λογοτεχνία στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Το αναγνωστικό κοινό έντρομο κοιτά τα γεμάτα ράφια των βιβλιοπωλείων…

Κώστας Αγοραστός, αρχισυντάκτης της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο Book Press – Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού ο «Αναγνώστης», συγγραφέας – Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας, μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας.

Συμμετέχουν φοιτητές του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονίζει ο Φιλήμων Καραμήτσος, δημοσιογράφος.

«Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία. Λογοτεχνικά κείμενα στο θέατρο» – Ημερομηνία: 23/4/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο.

Συμμετέχουν έλληνες συγγραφείς που τα βιβλία τους έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στο θέατρο. Συντονίζει η Άσπα Χασιώτη, διδάκτωρ φιλολογίας.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments