Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Λογοτεχνική Συνάντηση με τον Γιάννη Πάσχο-Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Μαγικές Ιστορίες του Δον Ντομίνγκο»,την Τετάρτη 18 Απριλίου στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα.

Λογοτεχνική Συνάντηση με τον Γιάννη Πάσχο-Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Μαγικές Ιστορίες του Δον Ντομίνγκο»,την Τετάρτη 18 Απριλίου στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–To ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει λογοτεχνική συνάντηση με τον Ομότιμο Καθηγητή του Ιδρύματος Γιάννη Πάσχο με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Οι Μαγικές Ιστορίες του Δον Ντομίνγκο».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Πάσχο

Ο Γιάννης Πάσχος είναι Iχθυολόγος και διετέλεσε Καθηγητής στο Τμήμα  Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Ιδρύματος. Υπήρξε η ψυχή του Εργαστηρίου Υδατοκαλλιεργειών Εσωτερικών Υδάτων, προωθώντας την επιστημονική σκέψη και την έρευνα και κάνοντας γνωστό το επιστημονικό έργο του Τμήματος διεθνώς.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1954. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική των υδρόβιων οργανισμών στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία. Η επιστημονική του πορεία μεταμόρφωσε το πεδίο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στα εσωτερικά νερά, με την ανάπτυξη της πεστροφοκαλλιέργειας αλλά και μιας σειράς νέων ειδών ψαριών, άγνωστα στη χώρα μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη μειονεκτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Ως μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Ηπείρου διακρίθηκε για τη συνέπειά του, τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, το ήθος, τη συνεργατικότητα και τη διεπιστημονική αντίληψη. Η συμμετοχή του στα συλλογικά όργανα του ΤΕΙ ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των διεκδικήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το λογοτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ποιήματα, συλλογές διηγημάτων, νουβέλες και δοκίμια τα οποία για χρόνια παρέμεναν αδημοσίευτα.

Το Μάρτιο του 2005 εκδόθηκε το πρώτο του ποιητικό κείμενο από τις εκδόσεις Οδός Πανός με τίτλο “Lila Teman”. Ακολούθησε, το 2007, μια συλλογή ποιημάτων από τις εκδόσεις Μελάνι, με τίτλο «Ζωή εκτός ωραρίου», και το 2009, από τις ίδιες εκδόσεις, τα διηγήματά με τίτλο «Μια νυξ δι εν έτος».

Το 2010 εκδόθηκε από την Ίνδικτο   το δοκίμιο με τίτλο «Ιχθύες ως σύμβολο και τεχνούργημα: απόπειρες ερμηνείας», μια συλλογική δουλειά, με την Ευαγγελία και τη Μαίρη Γκούβα. Το 2013, εκδόθηκε το βιβλίο «Μη φεύγεις», ενώ το 2015, από τις εκδόσεις Μελάνι παρουσιάστηκε η συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Μεγάλες διώρυγες». Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο γυναικείο στήθος.

Το 2017, από τις εκδόσεις Περισπωμένη εκδόθηκε το βιβλίο «Οι μαγικές ιστορίες του Δον Ντομίνγκο».

Ποιήματα, διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments