Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Λ.Νάτσης: “Μονά-ζυγά στον Θεοδωρικάκο η Δημοτική Αρχή Ελισάφ”

Λ.Νάτσης: “Μονά-ζυγά στον Θεοδωρικάκο η Δημοτική Αρχή Ελισάφ”

Όσο και αν η  Δημοτική αρχή  εξορκίζει την  πολιτική, αυτή  θα επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο όλη την επόμενη τετραετία.

Η Δημοτική αρχή επιθυμεί διακαώς την σύμπραξη  με τις παρατάξεις Γκόντα  και Μπαρτζιώκα αλλά όχι και την ταύτιση μαζί τους.  Δεν είναι ελάσσων για τη δημοτική αρχή, να μην θέλει να νοείται ως ενιαία παράταξη  υπό τον Δήμαρχο, αλλά να διατηρούν ρόλο επικεφαλής κυρίως ο κ.Γκόντας και δευτερευόντως ο κ. Μπαρτζώκας. Άλλωστε ο αγώνας της «Νέας Εποχής» έγινε ενάντια στους πρώην «αποτυχημένους» δημάρχους με τους οποίους συνεργάζεται είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο. Η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δοκιμάσθηκε για άλλη μια φορά την Παρασκευή από τη στάση του Προέδρου και την αυθαίρετη ερμηνεία της  εγκυκλίου Θεοδωρικάκου.  Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος δεν βολεύεται  « με λιγότερο ουρανό». Θέλει και τα τρία πέμπτα  και την αποστασιοποίησή  και την  συνδρομή της αντιπολίτευσης και του Θεοδωρικάκου   και την  από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εφαρμογή του προγράμματός του.

Το μόνο που φαίνεται ότι δεν θέλει είναι η απλή αναλογική, άλλωστε όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή και κανείς δεν μπορεί να πει τι πραγματικά είναι προοδευτικό.

Η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Κανείς στην δημοτική αρχή δεν έχει το αλάθητο του Πάπα και καλά θα κάνουν αντί να λαϊκίζουν επί των υπαρκτών προβλημάτων του Δήμου, του οποίου έχουν την ευθύνη διαχείρισης, να καταθέσουν επιτέλους την προγραμματική τους συμφωνία στους δημότες,  όχι μόνο  το πρακτικό σύμπραξης αλλά την προγραμματική συμφωνία. Πάνω σε αυτήν την συμφωνία θα κριθούν από τους πολίτες, σε αυτήν την συμφωνία θα ασκήσουν την κριτική τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Καλές οι προγραμματικές ομάδες εργασίας, τα πολυσέλιδα φαντεζί προγράμματα και η διαφήμιση αυτών, αλλά έχει έρθει και η ώρα του δια ταύτα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις στο Συμβούλιο για τα προβλήματα της πόλης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments