Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μάθε έγκαιρα που ψηφίζεις

Μάθε έγκαιρα που ψηφίζεις

Έκκληση στους δημότες, να αναζητήσουν εκ των προτέρων ηλεκτρονικά το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν την ερχόμενη Κυριακή, απευθύνει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Καθώς θα στηθούν τέσσερις διαφορετικές κάλπες (για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές), τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών έχουν πολλαπλασιαστεί, γεγονός που συνεπάγεται και ενδεχόμενη αλλαγή στο εκλογικό κέντρο όπου μέχρι πρότινος ψήφιζαν οι πολίτες.
Επιπλέον, ενώ μέχρι τώρα οι ετεροδημότες ήξεραν ότι ψηφίζουν στον “Ευκλείδη”, αυτό δεν ισχύει πλέον, συνεπώς πρέπει και αυτοί να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ελέγξουν πού ψηφίζουν. Συγκεκριμένα, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ένδειξη “μάθε που ψηφίζεις”, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών (www.ypes.gr).
Επίσης, ο πλήρης κατάλογος με τα εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένος έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί τέλος ότι στο εκλογικό κέντρο θα υπάρχουν 2 αίθουσες στις οποίες πρέπει να προσέλθει κανείς για να ψηφίσει.
Αυτές είναι π.χ. η 235Α και 235Β οι οποίες βρίσκονται δίπλα δίπλα.
Στα τμήματα που λήγουν σε Α ψηφίζει για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές. Στο τμήματα με το γράμμα Β ψηφίζει για Δημοτικές – Κοινοτικές Εκλογές. Για τον ψηφοφόρο δεν έχει σημασία σε ποιο τμήμα θα προσέλθει για να ψηφίσει πρώτα.
Ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο πρώτο εκλογικό τμήμα και ψηφίζει δίνοντας την ταυτότητα του ή όποιο άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο απαιτείται. Ο ψηφοφόρος ψηφίζει και στις δύο κάλπες, μία για τις Ευρωεκλογές και μία για τις Περιφερειακές Εκλογές.
Ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο 2ο εκλογικό τμήμα ξαναδίνει ταυτότητα ενώ ψηφίζει ξανά σε 2 κάλπες. Με τον τρόπο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments