Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μάριος Κάτσης(ΣΥΡΙΖΑ): Στηρίζουμε έμπρακτα το Νοσοκομείο Φιλιατών – Τρία  άτομα επιπλέον επικουρικό προσωπικό ανέλαβαν υπηρεσία

Μάριος Κάτσης(ΣΥΡΙΖΑ): Στηρίζουμε έμπρακτα το Νοσοκομείο Φιλιατών – Τρία  άτομα επιπλέον επικουρικό προσωπικό ανέλαβαν υπηρεσία

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Επιπλέον 3 άτομα επικουρικού προσωπικού εντάχθηκαν στο δυναμικό του Νοσοκομείου Φιλιατών και ανέλαβαν υπηρεσία από 1η Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για 2 διοικητικούς υπαλλήλους (ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού)  και 1 γιατρό (Γενικός Χειρουργός)  σε κομβικές θέσεις που θα βοηθήσουν την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:
«Ύστερα από νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας κατέστη δυνατό να προσλάβουμε, για πρώτη φορά, λοιπό επικουρικό προσωπικό
ό
πως άλλωστε είχε δεσμευτεί σχετικά και ο Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Φιλιατών το περασμένο καλοκαίρι στα εγκαίνια του ΤΕΠ». Στη συνέχεια εξήγησε πως κατέστη αυτό εφικτό λέγοντας « Τα νοσοκομεία πλέον είναι πλεονασματικά λόγω χρηστής διοίκησης και συγκεκριμένων πολιτικών του Υπουργείου και μπορούν να διαθέτουν χρήματα για να προσλάβουν με διαφάνεια έξτρα επικουρικό προσωπικό εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες».
Τέλος ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε πως έρχεται προσεχώς και περαιτέρω στήριξη των δομών Υγείας του νομού σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό λέγοντας :
«Αναλόγως θα υπάρξει οι δυνατότητα να προσληφθεί κόσμος και στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δομές. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και στο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το οποίο έχει γίνει πολύ δουλεία, με σχέδιο, ώστε να αναβαθμιστεί. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα πράματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού έγιναν μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στην ειδική πλατφόρμα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με μοριοδότηση και έλεγχο ΑΣΕΠ ανά θέση προτίμησης, είναι για 2 χρόνια και πληρώνονται από το αποθεματικό του οικείου Νοσοκομείου, όπως ακριβώς και το ιατρικό επικουρικό προσωπικό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments