Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μήνυμα Δημάρχου Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Δημάρχου Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η  8η  Μαρτίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από το 1977, με απόφαση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών). Μια ακόμα παγκόσμια ημέρα που πρέπει να υπάρχει όχι ως μέρα υπενθύμισης των προβλημάτων και των δικαιωμάτων της γυναίκας σε όλες τις διαδοχικές φάσεις της ζωής της ως θυγατέρα, σύζυγος, μάνα ή γιαγιά.

Είναι μέρα που πρέπει να προβληματιστούμε για το μέλλον σε παγκόσμιο επίπεδο με την υποστήριξη της ισότητας, της ισοτιμίας των γυναικών και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Να σταματήσει να ορίζεται η μοίρα μιας γυναίκας από τη γεωγραφική θέση της πόλης ή της χώρας όπου γεννήθηκε. Να σταματήσουν οι πράξεις άνισης μεταχείρισης, οι κάθε είδους κακοποιήσεις γυναικών που δυστυχώς βρίσκονται σε κάθε δελτίο ειδήσεων και αφορούν τόσο τριτοκοσμικές όσο και ανεπτυγμένες χώρες.

Το γνωρίζουμε όλοι πως παρ’ ότι ως κοινωνία έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την κατοχύρωση της ισοτιμίας των δύο φύλων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Υφίστανται διαχωρισμοί και κυρίως  υπάρχουν ακόμη στερεότυπες αντιλήψεις για το ρόλο του κάθε φύλου, που πρέπει να ανατρέψουμε.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, η δική μας Δημοτική Αρχή ήταν αυτή που ίδρυσε για πρώτη φορά Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Σε αυτά τα χρόνια οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι προτάσεις της ήταν ποικίλες και πάντα ενδιαφέρουσες.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να εργάζεται για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κι εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό της.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών πρόκειται να διοργανώσει μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες.

Για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση σε Αθλητικούς Συλλόγους ή και μεμονωμένους προπονητές πολεμικών τεχνών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά να επικοινωνήσουν από την Τρίτη 12 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2651072055 και να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους.

Υπεύθυνη επικοινωνίας η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Αρετή Τασούλα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments