Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση με θέμα «Η Εφαρμογή του Ν.4583/2018 και οι Συνέπειές του»

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση με θέμα «Η Εφαρμογή του Ν.4583/2018 και οι Συνέπειές του»

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής :

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του Νομού Ιωαννίνων προκάλεσε η εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της οδού Αραβαντινού, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων του Νομού Ιωαννίνων, με θέμα «Η Εφαρμογή του Ν.4583/2018 και οι Συνέπειές του».

Πρόκειται για το νόμο που ενσωμάτωσε υποχρεωτικά στην ελληνική νομοθεσία, την οδηγία 2016/97 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος διαμορφώνει νέους όρους τόσο στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων εκ μέρους των επαγγελματιών του κλάδου όσο και στη σχέση τους με τον καταναλωτή.

Η εν λόγω κοινοτική οδηγία διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τόσο στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους λειτουργίας με νέους κανόνες δεοντολογίας και κατοχύρωση της επαγγελματικής τους επάρκειας, όσο και στις σχέσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και πελατών τους.

Όπως τόνισε επίσης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης: «Επέρχονται αλλαγές στο Μητρώο στο οποίο εγγράφονται οι επαγγελματίες του κλάδου, δημιουργούνται νέες κατηγορίες διαμεσολάβησης κτλ. Ο νόμος 4583 δημιουργεί υποχρεώσεις και για τα Επιμελητήρια της χώρας, στα οποία οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι μέλη και ως εκ τούτου, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να παράσχουμε στους εν λόγω ελεύθερους επαγγελματίες, την απαραίτητη πληροφόρηση που θα καταστήσει την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους, ευκολότερη».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτριος Γαβαλάκης.

Ο τελευταίος ανέλυσε το νόμο, ενώ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ασχολούμενος επαγγελματικά με το αντικείμενο για πολλά χρόνια, περιέγραψε πως ο νόμος 4583/2018 βελτιώνει το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, διασφαλίζει επαγγελματικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και προστατεύει τους καταναλωτές από αθέμιτες συμπεριφορές. «Πλέον είναι ξεκάθαρο ποιος πουλάει τι» ήταν τα λόγια στα οποία συμπυκνώνεται η σημασία του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε πως η «πίτα» της ασφαλιστικής αγοράς πρόκειται να ανοίξει το επόμενο διάστημα, με την καθιέρωση του λεγόμενου «τρίτου πυλώνα» στο συνταξιοδοτικό τομέα, στον οποίο σταδιακά θα προσαρμοστεί η χώρα μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σαραλιώτης, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο Σπύρος Μπέκας, υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments