Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ EPIRUSGATE

 

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοινώνει πως την Πέμπτη 15/10/2015, στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας, πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.

Η δότρια, νεαρή γυναίκα 35 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στην αδελφή της 39 ετών, που έπασχε από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια Τελικού Σταδίου και βρίσκονταν σε αιμοκάθαρση από διετίας περίπου. Την Τετάρτη 21/10/2015, η δότρια εξήλθε του Νοσοκομείου σε άριστη κλινική κατάσταση, ενώ παράλληλα η κατάσταση της υγείας της λήπτριας εξελίσσεται απόλυτα ομαλά, με άριστη λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς και τα στελέχη της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων, με επικεφαλής και επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μιχάλη Μήτση, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τον αμέριστο σεβασμό τους προς την νεαρή δότρια, για την εν ζωή πράξη φιλαλληλίας και γενναιότητας, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Δείτε Επίσης

Α.Πανίδη-Ανοικτή πρόσκληση για ενημέρωση για τον καρκίνο ,αύριο Παρασκευή ,στις δράσεις της 1ης Τ.ΟΜ.Υ =’Εκδοση και παραπεμπτικών προληπτικών εξετάσεων .

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—–Τις  δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο ,της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments