Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Με επιτυχία η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα και η διδασκαλία της: Τάσεις και εξελίξεις».

Με επιτυχία η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα και η διδασκαλία της: Τάσεις και εξελίξεις».

evdomada_epimorfwsis-final_photo

 

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη, σε πανελλαδικό επίπεδο, Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα και η διδασκαλία της: Τάσεις και εξελίξεις». Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, από τις 4 έως και τις 8 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος».

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας ως ξένης/δεύτερης από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Λιθουανία. Στόχος της Εβδομάδας Επιμόρφωσης ήταν η επαφή των καθηγητών που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε Ιδρύματα του εξωτερικού, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου γύρω από σύγχρονα θέματα στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης/δεύτερης, όπως «Διδακτική μεθοδολογία, Η γλώσσα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, Αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη μάθηση και τη διδασκαλία γλωσσών».

Παράλληλα, η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού αποτέλεσε εφαλτήριο για την προβολή και διάδοση των δράσεων του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και γενικότερα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τη συνέχιση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων προέλευσής τους με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην διεύρυνση της διεθνούς διάστασης του Πανεπιστημίου,  της πόλης των Ιωαννίνων και της περιφέρειας της Ηπείρου.

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments