Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια στην Παναγία της Κορωνησίας

Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια στην Παναγία της Κορωνησίας

KORWNHSIA 2KORWNHSIA NAOS

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν χθες το απόγευμα τα θυρανοίξια στην Παναγία της Κορωνησίας, τον Ιερό Ναό με ιστορία άνω των 10 αιώνων, που αναστηλώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, μέσα από το ΕΣΠΑ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Πλούτος δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι και η πολιτιστική παράδοση που έχει κάθε τόπος. Και ο τόπος μας είναι πλούσιος. Τα σημερινά θυρανοίξια εδώ στην Παναγία της πανέμορφης Κορωνησίας, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Όχι μόνο γιατί παραδίδουμε έναν Ιερό Ναό, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία μέσα από τους αιώνες, αλλά γιατί  ο τόπος μας έχει ανάγκη τέτοια σύμβολα – σημεία αναφοράς που αποδεικνύουν το λαμπρό πολιτιστικό του παρελθόν. Ως Δήμος Αρταίων δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση αυτών των συμβόλων. Αυτός ο πλούτος θα πρέπει να βγει προς τα έξω, να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Και να είστε σίγουροι, ότι θα γίνει. Σωστά, με σεβασμό και με αποτελέσματα».

»Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση του Ναού, στην Περιφέρεια Ηπείρου που ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments