Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Με μεγάλο νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη ο 9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Με μεγάλο νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη ο 9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

fotopoulouginhsgremougyros limnhsnousias1parmakhs

Με το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών και με σύμμαχο τον καλό καιρό, έκοψαν το νήμα του τερματισμού  οι περισσότεροι από 1200 δρομείς που έλαβαν μέρος στους αγώνες τους 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, τα 30 χλμ, 10 χλμ και τα 30 χλμ δυναμικό βάδην, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Α.Ο Ποσειδών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους αθλητές και με την άριστη φιλοξενία και εξυπηρέτηση από τους εκατοντάδες εθελοντές της διοργάνωσης, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της πόλης των Ιωαννίνων στην διοργάνωση και φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Εξάλλου, οι φετινοί αγώνες ήταν μια «πρόβα τζενεράλε» για την επόμενη επετειακή διοργάνωση του Γύρου της Λίμνης, που κλείνει τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στα δρομικά δρώμενα, ενώ συνδυάστηκαν με το μεγάλο «στοίχημα» της πόλης να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Το παρών στην διοργάνωση έδωσαν ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, πρώην αθλητής στίβου και ο ίδιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Κολόκας και ο αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος, ενώ  την εκδήλωση στήριξε με την παρουσία του ο δημοφιλής Γιαννιώτης ηθοποιός Τάσος Νούσιας, προσκεκλημένος του Δήμου Ιωαννιτών.

Στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ, ο Μιχάλης Παρμάκης έκοψε πρώτος το νήμα σε χρόνο 01:43:26, δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Κρέκας σε 01:51:42 και τρίτος ο Αντώνης Κακαρόντζας σε 01:52:02, ενώ στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Αγγελική Γκρέμου 02:13:35, δεύτερη η Νικολέτα Χήτα σε 02:23:21 και τρίτη η Καλλία Ελένη σε 02:27:17.

Στον αγώνα των 10 χλμ, πρώτος στην κατηγορία των Αντρών τερμάτισε ο Σπύρος Γκίνης με χρόνο 34’ 41’’ και ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Τουσέ με χρόνο 35’ 16’’ και ο Νικόλαος Νομικός 36’ 23’’. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Φωτοπούλου σε 40’ 55’’, δεύτερη η Αθανασία Φίλιου σε  42΄ 01’’ και  τρίτη η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε 43’ 27’’.

 Οι εθελοντές του Α.Ο Ποσειδών και πολλών άλλων συλλόγων της πόλης, αλλά και μεμονωμένοι, σε συνεργασία με τα μέλη του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, υπό τις οδηγίες της Τροχαίας Ιωαννίνων, φρόντισαν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση αθλητών και συνοδών.

Μεγάλος χορηγός του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, χορηγός τα ΙΚΕΑ και επίσημος χορηγός χρονομέτρησης η Renault. Ο αγώνας καλύφθηκε και από την ΕΡΤ που είναι μεγάλος χορηγός επικοινωνίας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments