Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Με πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων

Με πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, δεκάδες πολίτες των Ιωαννίνων και κυρίως μικρά παιδιά, συμμετείχαν στη γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινιάζοντας επισήμως το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.

«Με τη λειτουργία του Γραφείου, του Καταφυγίου και με όλες τις δράσεις που γίνονται, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε την αντίληψη πως η καλύτερη «υπηρεσία» στο Δήμο, είναι η παιδεία και η κουλτούρα του πολίτη», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας για τη συνεργασία που υπάρχει φιλοζωικές οργανώσεις και συμπολίτες που προσφέρουν εθελοντικά.

Τους δεκάδες πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη χθεσινή εκδήλωση αλλά και βρίσκονται δίπλα στις φιλοζωϊκές δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών, ευχαρίστησε ο εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, Χαράλαμπος Μπρέχας, λέγοντας: «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των αδέσποτων. Με τις δράσεις που πραγματοποιούμε και προγραμματίζουμε και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δούμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα των αδέσποτων ζώων».

Περισσότερο από όλους χάρηκαν την εκδήλωση τα παιδιά, αλλά και αδέσποτα ζώα ως … «επίτιμοι καλεσμένοι» . Τα παιδιά των ΚΔΑΠ μεταμορφώθηκαν σε «ζωάκια» με τα ζωγραφισμένα τους πρόσωπα, ενώ παρουσίασαν δρώμενα που προέβαλαν την αγάπη στα ζώα.

Πολίτες που έχουν υιοθετήσει ζώα μίλησαν για την ωραία εμπειρία τους κι ήταν χαρακτηριστική η φράση ενός ζευγαριού που υιοθέτησε τον σκύλο του από το Καταφύγιο : «του δώσαμε 1% και μας ανταποδίδει καθημερινά το 100%»

«Πλησιάζουμε την κοινωνία, ενημερώνουμε την κοινωνία σε σχέση με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε και έκκληση στην κοινωνία –και θα είμαι καυστικός προς εκείνο το κομμάτι των ανεύθυνων συμπολιτών μας- λέγοντας τους «μην εγκαταλείπεται τα ζώα σας. Πρέπει να σκέφτεστε πολύ σοβαρά όταν αποφασίζετε να πάρετε ένα ζώο στο σπίτι ότι μπορείτε να το κρατήσετε για όλη του τη ζωή κι όχι να το εγκαταλείπετε αδέσποτο και έρμαιο των συνθηκών σε ένα περιβάλλον μη προστασίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας

Ο εντεταλμένο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Μπρέχας μίλησε για το διπλό στόχο του Δήμου: αφενός την ευαισθητοποίηση του κόσμου και αφετέρου την προσπάθεια για την καλή κατάσταση των ζώων που βρίσκονται στους δρόμους, «από ασυνείδητους που θεώρησαν ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και μετά να τα πετάξουν».

Όπως είπε ο κ. Μπρέχας, το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ετοιμάζονται και τα νέα κλουβιά. Πρώτο μέλημα είναι οι στειρώσεις που συνεχίζονται εντατικά από τους δύο κτηνιάτρους του Καταφυγίου. Το πρόγραμμα υιοθεσιών βρίσκεται σε πολύ μεγάλη εξέλιξη και «ζητάμε από τον κόσμο να υιοθετούν ζώα από το Καταφύγιο. Αυτό μας λύνει τα χέρια γιατί σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουν, στο Καταφύγιο αναγκαστικά φιλοξενούνται περισσότερα ζώα από προβλέπει το δυναμικό του», όπως είπε.

Στις 4 Απριλίου η επόμενη δράση ευαισθητοποίησης
Η αμέσως επόμενη δράση ευαισθητοποίησης του Γραφείου Αδέσποτων Ζώων είναι, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, αφηγήσεις παραμυθιών σε σχολεία, με κεντρικό μήνυμα τη φιλοζωία και μια παράσταση στη σκηνή του «Καμπέρειου» στις 4 Απριλίου.

zwa zwa1

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments