Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με στοχευμένες ενέργειες  το «άνοιγμα» του Δήμου Ιωαννιτών στην τουριστική αγορά της Τουρκίας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με στοχευμένες ενέργειες  το «άνοιγμα» του Δήμου Ιωαννιτών στην τουριστική αγορά της Τουρκίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι 17 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι που μετέχουν στο “fam trip” (ταξίδι εξοικείωσης) που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων  και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, υποδέχθηκαν την τούρκικη αποστολή, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Ορχάν Τσεμπί, πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων τουριστικών γραφείων (TURSAB) Ανατολικής Θράκης.

Στόχος της οργάνωσης του “fam trip” ήταν να δώσει την ευκαιρία στην εξειδικευμένη αυτή αποστολή, να γνωρίσει από κοντά τον προορισμό Ιωάννινα ώστε αντίστοιχα να τον προωθήσει – προβάλλει στην Τουρκία.

«Τα Γιάννενα είναι μια ‘ανοιχτή’ πόλη που καλοδέχεται τους επισκέπτες της και το κάνουμε από καρδιάς», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κατά την υποδοχή, προσθέτοντας πως «είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς μας από αυτά που τους χωρίζουν».

Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι  στην πόλη των Ιωαννίνων είναι εμφανή σήμερα τα σημάδια από τη συνύπαρξη τριών θρησκειών ( χριστιανική, μουσουλμανική εβραϊκή)  και η πόλη «επενδύει» σε αυτό. Σημείωσε δε πως ο φάκελος που καταρτίζετε για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας βασίζεται σε αυτό το δεδομένο της πόλης. «Θέλουμε αυτή η φιλοσοφία να μην είναι απλά μια αναφορά αλλά να φαίνεται μέσα στην κοινωνία και επιδιώκουμε τα επόμενα χρόνια η πόλη να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων τουριστικών γραφείων  (TURSAB) Ανατολικής Θράκης, ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία. Τόνισε πως «το θεωρούμε χρέος μας να γίνουμε πρεσβευτές των Ιωαννίνων στη χώρα μας και να μεταφέρουμε επισκέπτες. Διαπιστώσαμε ότι τα Γιάννενα έχουν αφενός την κατάλληλη ξενοδοχειακή υποδομή και αφετέρου σημεία επίσκεψης μεγάλου ενδιαφέροντος.  Άρα αποτελούν για μας έναν εξαιρετικό προορισμό».

 

Με στόχο τα αποτελέσματα

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με στοχευμένες ενέργειες και σε συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες του κλάδου, διευρύνει τα «ανοίγματα του» στην τουριστική αγορά της Τουρκίας -η οποία παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας- προσδοκώντας αύξηση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα.

Το “fam trip” των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων απέφερε τους πρώτους «καρπούς», καθώς ήδη έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες με ξενοδοχεία των Ιωαννίνων για μεταφορά επισκεπτών.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τσεμπί, να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τη Ραιδεστό και την Ανδριανούπολη, ως επικεφαλής αποστολής Γιαννιωτών επιχειρηματιών του τουρισμού, που θα έχουν συναντήσεις αντίστοιχα με Τούρκους επιχειρηματίες της Ανατολικής Θράκης.

Επίσης ο κ. Μπέγκας γνωστοποίησε πως ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετάσχει σε δύο τουριστικές εκθέσεις στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη.

Μάλιστα η επιλογή της συμμετοχής στην έκθεση της Σμύρνης έγινε με γνώμονα τις προοπτικές  που ανοίγονται για τα Γιάννενα,  μετά και την πρόσφατη έναρξη της πτήσης Θεσσαλονίκη-Σμύρνη.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments