Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Με την προβολή της ταινίας “Ο κήπος των Φίτζι-Κοντίνι” συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο

Με την προβολή της ταινίας “Ο κήπος των Φίτζι-Κοντίνι” συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο

4ismbt0Από:Γιώργος Γκόντζος–Με την προβολή της ταινίας του Βιττόριο ντε Σίκα (Vittorio de Sica) “Ο κήπος των Φίτζι-Κοντίνι”(Il giardino dei Finzi Contini)  συνεχίζεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Η υπόθεση στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζόρτζο Μπασάνι ( Giorgio Bassani) και έχει θέμα την ζωή και την τραγική κατάληξη μιας από τις ισχυρότερες εβραϊκές οικογένειες της Ιταλίας την περίοδο του φασισμού αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις και τους ματαιωμένους έρωτες.

 Η ταινία κέρδισε την Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου το 1971, και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ένα χρόνο αργότερα.

Στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και πρωταγωνιστές την Ντομινίκ Σαντά, τον Χέλμουτ Μπέργκερ τον Λίνο Καπολίτσο και τον Φάμπιο Τέστι.

Δείτε Επίσης

Α.Στύλογλου-Η επικαιρότητα της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Στοιχεία  για  την Συνθήκη της Λωζάνης ,διευκρίνιση  γιατί την προσδιορίζει  ως “συνθήκη  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments