Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας

Με τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας

Με τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και όπως είπε ο ίδιος αναφερόμενος στις επισκέψεις που πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα, «για μένα έχει μεγαλύτερη αξία πρωτίστως  η ζεστή ανθρώπινη επαφή που υπάρχει σ’ όλες τις συναντήσεις με τους ανθρώπους του Δήμου μας κι ύστερα η συζήτηση για έργα και δράσεις που εξελίσσονται στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά μας».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος μαζί με τους συνεργάτες του, υποψήφιους της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», επισκέφθηκε τα Σεισμόπληκτα, μίλησε με τους κατοίκους και συναντήθηκε με νέους της γειτονιάς, αλλά και με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τους Προέδρους της Αδελφότητας και της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Βελισσαρίου. Σ’ αυτή την επίσκεψη στα Σεισμόπληκτα συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες της άρσης Βαρών και τον Πύρρο Δήμα που βρίσκεται στα Γιάννενα εν’ όψη του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην περιοχή μας.

Στις περιοχές Σεισμοπλήκτων και Κάτω Νεοχωρόπουλο, είτε ολοκληρώθηκαν είτε ξεκινούν σημαντικές παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου. Έγινε η διαμόρφωση, ο φωτισμός και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού της  πλατείας  Απελευθέρωσης  που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφόρος  Δωδώνης και Νιάρχου και καλύπτει επιφάνεια  τριών στρεμμάτων (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ) και ταυτόχρονα στην περιοχή ολοκληρώθηκαν δύο παιδικές χαρές και  ξεκινάει η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ

Το πιο σημαντικό για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι ξελίσσονται πλέον δύο εργολαβίες (υπογράφτηκαν πρόσφατα οι δύο συμβάσεις με τους αναδόχους) για την υλοποίηση κυρίως έργων οδοποιίας. Όπως τόνισε ο Μπέγκας «είναι έργα με κοινωνικό πρόσημο που θα αλλάξουνε την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, γιατί παρεμβαίνουμε σε «ξεχασμένες περιοχές» με δρόμους που εδώ και πολλά χρόνια είναι οι περισσότεροι σχεδόν αδιάβατοι».

Συγκεκριμένα

-με το έργο με τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» ) προϋπολογισμού  610.000.00€ που αφορά την περιοχή απέναντι από το JUMBO. Οι παρεμβάσεις αφορούν την ανακατασκευή ή βελτίωση του οδοστρώματος, την κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων, καθώς και την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων και θα γίνουν στις παρακάτω οδούς:
Τσεριτσάνων, Αγίας Λαύρας, Ηλ. Βενέζη, Πελασγών, Γλυκής, Π. Πουλίδη, Δήλου, Λ. Σουλίου, Ιερού Λόχου, Νίζνα, Ευζώνων, Άρθουρ Έβανς, Γ. Αϊβατίδη και Χρ. Κλονάρη.

-με το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(2016-2017) – Β΄ΦΑΣΗ» , προϋπολογισμού 1.000.000,00€, οι περιοχές παρέμβασης είναι Σεισμόπληκτα και Κάτω Νεοχωρόπουλο, Μέλανδρα  και Νέα Ζωή. Από το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή Σεισμοπλήκτων-Κάτω Νεοχωρόπουλου τα έργα αφορούν σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις (όμβρια-κράσπεδα, οδοστρωσία) στους δρόμους: Βαμβακάρη, Ισοκράτους, Αλκμήνης, Λέλας Καραγιάννη, Νικολαϊδη, Μάνου Κατράκη, Μαυρογένους, Αδαστείας, Αδαμάντιου Κασιούμη, Θεόδωρου Δεληγιάννη, Ρηζικώστα, Βοσπόρου και Ειρήνης.

Επόμενες επισκέψεις

Αύριο Πέμπτη και από τις 7 το  απόγευμα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε:

Μάρμαρα

Καρδαμίτσια- Μέλανδρα

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments