Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος-Θα ψηφίσω μια πρόταση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της εκκλησίας και του λαού και τα δικαιώματα των κληρικών

Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος-Θα ψηφίσω μια πρόταση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της εκκλησίας και του λαού και τα δικαιώματα των κληρικών

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Όπως θα είδατε και από τις ανακοινώσεις δεν πρόκειται  ακριβώς για μια συμφωνία, αλλά για την πρόταση μιας συμφωνίας η οποία αφορά την αναβάθμιση των σχέσεων της Εκκλησίας με την Πολιτεία, τον καθορισμό αυτών των σχέσεων ,αλλά και κάποια επιμέρους θέματα τα οποία νομίζουμε ότι θα πρέπει να διευθετηθούν και να βρούμε τρόπο συμπόρευσης» Αυτά υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμος σε συνέντευξή του(ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις και  τον χαρακτηρισμό ως  «προδοσίας» , απάντησε: «Δεν θέλω να απαντήσω σε τέτοιους χαρακτηρισμούς..Καταλαβαίνετε ότι είναι βαρείς  χαρακτηρισμοί…Θέλω να πω ότι πρέπει πρώτα να ακούσουμε, πρέπει να δούμε, να κατανοήσουμε , να συζητήσουμε,και μετά να προχωρήσουμε σε χαρακτηρισμούς.Πως είναι δυνατόν  να «προδώσαμε» ,όταν δεν υπάρχει συμφωνία αλλά υπάρχει μια πρόταση;Πως είναι δυνατόν να «προδώσαμε» ,όταν λέμε ότι πρώτα θα πάμε να τους ρωτήσουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε;»

Για τις αντιδράσεις εκ μέρους κληρικών ανέφερε: « Τα χέρια και τα πόδια, και το στόμα ενός Μητροπολίτη είναι οι ιερείς.Είναι οι πνευματικοί οι οποίοι κάνουν την λειτουργική εργασία, την ποιμαντική εργασία κ.λ.π. Ποιος Μητροπολίτης θέλει να κόψει τα χέρια του και τα πόδια του , να κλείσει το στόμα του;Εμάς μας ενδιαφέρει να βρούμε τρόπους να διασφαλίσουμε πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών μας ..».

Σε άλλο σημείο μίλησε για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας  και τις ρυθμίσεις που προτείνονται ,ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει ο ίδιος όταν η πρόταση των 15 σημείων κατατεθεί στην Σύνοδο της Ιεραρχίας  τόνισε: «Για να σας απαντήσω θα πρέπει να γίνει όλη αυτή η διεργασία η νομική που είπαμε , να έχουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις  και να δω ότι αυτό διασφαλίζει το συμφέρον της εκκλησίας και του λαού αλλά και τα πλήρη δικαιώματα των κληρικών.Εάν λοιπόν  είμαι πεπεισμένος ότι φτάσαμε στην διατύπωση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει όλα αυτά, βεβαίως θα την ψηφίσω»

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments