Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ” από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

“ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ” από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων αναφέρει τα εξής :

“ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ”

Αυτή τη φράση χρησιμοποίησαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων, για να χαρακτηρίσουν την απόφαση που πήραν την Παρασκευή 1/2/2019, η οποία ουσιαστικά σταμάτησε τα σχέδια της πετρελαϊκής εταιρείας (ΕΛΠΕ), για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Δήμο.

Το πλήθος πολιτών που παραβρέθηκε στην πολύωρη συνεδρίαση, είναι ενδεικτικό για την εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας, που εξέφρασε καθαρά την εναντίωσή της για οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα στα Τζουμέρκα.

Εκπρόσωποι των Πρωτοβουλιών της Ηπείρου, ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, παρακολούθησαν την διαδικασία και με τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους, συνέβαλαν στην εξέλιξη μιας υποδειγματικής συζήτησης που οδήγησε σε μια ορθή απόφαση.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πετρελαϊκών ομίλων οι πολίτες της Ηπείρου δεν πείστηκαν για τις ευεργεσίες των εξορύξεων στη περιοχή. Η ωρίμανση σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας σχετικά με την αποδοχή ή μη αυτής της επένδυσης, καταδεικνύει πως οι πολίτες τις Ηπείρου στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν διαπραγματεύονται την υγεία τους, το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Είναι σαφές πως η βαθιά αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στις έρευνες – εξορύξεις, εκφράζεται πια καθαρά και μέσα από τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού ο αντίλαλος του δυνατού ΟΧΙ της Άρτας, έφτασε ως τα Τζουμερκιώτικα βουνά!

Ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιποι πολιτικοί πήραν το μήνυμα πως για την Ήπειρο αποφασίζουν οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments