Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό

Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό

Την ευκαιρία να ζήσουν μια εντελώς καινούργια εμπειρία έχουν πλέον οι επισκέπτες του Σπηλαίου Περάματος καθώς ολοκληρώθηκε το έργο για την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Ο νέος φωτισμός πέραν της εξοικονόμησης πόρων αναδεικνύει τα χρώματα του Σπηλαίου ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, επισκέφτηκε σήμερα το Σπήλαιο από όπου έκανε λόγο για μια επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα.

«Η εικόνα του Σπηλαίου Περάματος άλλαξε. Μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον μαγική. Κι όλα αυτά οφείλονται στην ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED. Μια εξαιρετική δουλειά που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ολοκληρώθηκε άρτια. Είναι ένα ακόμα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία μας. Άλλωστε το μέλλον συμβαίνει τώρα στα Γιάννενα, βαδίζοντας οργανωμένα, μεθοδικά και μελετημένα», σημείωσε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας θερμά τη Διοίκηση του Σπηλαίου Περάματος αλλά και τους υπαλλήλους του, για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος, μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα», υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο.

Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. σ

«Ένα προσωπικό στοίχημα κερδήθηκε, ένας πολύ σημαντικός στόχος της παρούσας διοίκησης επιτεύχθηκε. Για το συγκεκριμένο έργο είχαμε ξεκινήσει από πολύ καιρό πριν τις προσπάθειες για την υλοποίησή του και τελικά αυτή έγινε εφικτή μέσα από πολλές δυσκολίες και μάλιστα αποκλειστικά με πόρους τους Οργανισμού Σπηλαίου», σημείωσε ο κ. Σαρακατσάνος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου.

«Η ολοκλήρωση του έργου μας φέρνει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. Τα τελευταία χρόνια το Σπήλαιο Περάματος έχει αλλάξει εικόνα με παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις του και πλέον και στον φωτισμό του. Έχοντας επισκεφτεί πολλά σπήλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορώ να πω ότι το Σπήλαιο Περάματος είναι μοναδικό και με τη νέα αυτή παρέμβαση μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο τουριστικό ρεύμα που θα ωφελήσει όλη την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments